logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wpłaty SMS-em w celu wykonania przelewu bankowego.

Nervo 19 Lis 2011 17:36 3212 6
REKLAMA
  • #1 10157078
    Nervo
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witajcie ! Nie wiedziałem w jakim dziale do Was napisać, więc jeżeli jest zły proszę o przeniesienie.

Otóż chciałbym prosić was o pomoc/poradę.

Mam na koncie w telefonie 260 zł głównie tą sumę dostałem za darmo- przedłużenie umowy w PLUS-ie. Chciałbym ją przelać na konto bankowe i korzystać na inny cel niż rozmowy i sms-y.

Wiem,że jest to nie opłacalne i traci się około 30-50%

Na serwisie przelewy 24 by aktywować wpłaty sms trzeba wypełnić masę papierów, wysłać im i czekać na akceptację.

Czy jest prostszy sposób ? Proszę o pomoc, z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 10157723
    JALA
    Poziom 28  
    Ocena: 237
    Dogadać się z kimś, kto dzierżawi numer specjalny, na który Ty wyślesz SMS a o odda Ci zarobek ;) lub - co chyba wydaje się najprostsze, uzupełnić komuś konto prepaid a ten "ktoś" niech Tobie zapłaci...
  • REKLAMA
  • #3 10157749
    Nervo
    Poziom 10  
    WItaj JALA

Czy mógł/mogła byś coś powiedzieć więcej ? poradzić na temat prepaid ?
  • #4 10157876
    JALA
    Poziom 28  
    Ocena: 237
    ale co więcej tutaj jeszcze powiedzieć? no chyba że nie wiesz, że prepaid to tzw telefon na kartę... który się uzupełnia żeby dzwonić. Zapytaj operatora JAK uzupełnić komuś konto, potem znajdź kogoś, kto ma telefon na kartę w tej samej sieci i tyle...
  • REKLAMA
  • #5 10157885
    Nervo
    Poziom 10  
    Jala -Właśnie dzwoniłem do BOK-u i otrzymałem informację,że w mixplusie usługa zasilenia komuś kona z mojego jest NIEMOŻLIWA ..
  • #6 10162868
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1429
    Poszukaj kogoś kto kupuje jakieś usługi i opłaca je sms. Czasami ktoś ze znajomych daje ogłoszenia do gazety, kupuje jakieś żetony itp do jakiś wirtualnych postaci itd i wtedy możesz wysłać sms od siebie za kogoś po ustalonej cenie. Inaczej to ciężko będzie.
  • REKLAMA
  • #7 10208880
    regann
    Poziom 2  
    Nervo napisał:
    Jala -Właśnie dzwoniłem do BOK-u i otrzymałem informację,że w mixplusie usługa zasilenia komuś kona z mojego jest NIEMOŻLIWA ..

Zasilenie konta innemu numerowi jest możliwe chyba tylko w Orange...

Znajomy miał na koncie ponad 200 zł a umowa konczyła sie za kilka dni wiec wysłał SMSy po kody do jakiejś gry np. travian, ogame itp
    Nasepnie wystawił te otrzymane kody na allegro za 70% wartości i bez problemu je sprzedał.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na przelanie środków z konta telefonicznego (260 zł) na konto bankowe, z uwagi na nieopłacalność tradycyjnych metod, które mogą wiązać się z utratą 30-50% wartości. Proponowane rozwiązania obejmują: dogadanie się z osobą posiadającą numer specjalny, na który można wysłać SMS, lub zasilenie konta prepaid innej osoby, co jednak w przypadku operatora PLUS jest niemożliwe. Alternatywnie, użytkownicy sugerują sprzedaż kodów do gier, które można uzyskać poprzez wysyłanie SMS-ów, co pozwala na odzyskanie części wartości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA