Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lodówka Samsung Rl21/22/24/26 skraplacz wody

ARCZI2010 19 Nov 2011 20:12 8300 4
    ARCZI2010
    Level 9  
    Witam posiadam lodówkę typu combi na dole zamrażalnik model Samsung Rl21/22/24/26 dokładnie nie wiem który model ale taką mam instrukcje od tych modeli.Mój problem polega na tym że zaczeło ciec w środku lodówki zobaczyłem że woda nie spływa do skraplacza tylko wywala w lodówce.Po zdjęciu tylnej obudowy zauważyłem że otwór którym ma spływać woda z góry lodówki do skraplacza na silniku, jest zamrożony po rozmrożeniu zamrażalnika zator puścił dwa tygodnie było spokoju ale widzę że woda znowu nie spływa tylko wywala w środku lodówki co może być tego przyczyną że tak często sie zamraża ten otwór ??
    czolgista
    Level 27  
    To wina zamontowania rurek blisko siebie na tylnej ściance(zapiankowanej) tą którą skropliny mają wypływac zostaje przymrożona przez drugą .Tutaj trzeba mieć wprawę ewentualnie delikatnie wyciąć w miejscu otworu na tylnej ściance i szukać skrzyżowanych rurek i je odizolować od siebie .Jest to trochę skomplikowane może znajdziesz serwisową instrukcję do niej czasami się trafi albo zdjęcie w którym miejscu dokładnie ciąć a jak nie to próbować samemu .
    mrhari
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Z tyłu lodówki, nad kompresorem jest pojemnik na skropliny. Nad tym pojemnikiem znajdziesz krótki zwężony na końcu wężyk. Ściągnij go, odetnij 0.5 cm od strony zwężenia, załóż go. Rozmroź lodówkę i ciesz się nią.
    ARCZI2010
    Level 9  
    Co do wężtyka to niema takiego czegoś.Oj to ja sam to ja już nie będe cioł :-).Ale jak mam tą lodówkę przez 4 lata to dopiero pierwszy raz takie rzeczy sie dzieją :cry:
    mrhari
    VIP Meritorious for electroda.pl
    ARCZI2010 wrote:
    Oj to ja sam to ja już nie będe cioł

No to tylko serwis pozostaje. Temat zamykam.