logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OpenOffice-poważny problem z otwarciem instalatora

Piterixos 25 Lis 2011 17:31 1711 11
REKLAMA
  • #1 10181530
    Piterixos
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    https://obrazki.elektroda.pl/5404493600_1322238475.jpg

Gdy chcę odpalić instalkę tego programu wyskakuje mi taka informacja:/

Nie wiem co zrobić, plik ściągnąłem dobry, wina chyba gdzieś po stronie systemu leży. Wyłączyłem zaporę windows, zmieniałem tryb zgodności, ale nadal to samo. Mam Windows XP Sp3 Potrzebuję tego programu jak najszybciej (tu mała prośba, jeśli znacie jakieś dobre, darmowe zamienniki OppenOffice, tak żeby dało się tylko ładnie edytować tekst, oraz wstawiać obrazki, to dajcie link bo nigdy nic nie wiadomo) i proszę waz rozpaczliwie o pomoc. Muszę wykonać pracę do szkoły i musi być tam tekst oraz obrazki. Proszę o w miarę konkretne porady.

PS. Czy to może być spowodowane tym, że mam np wyłączone jakieś usługi w Windowsie? Jeśli tak, to jakie?
  • REKLAMA
  • #2 10181758
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8263
    Kolega spróbuje stąd ściągnąć:
    http://pl.openoffice.org/product.download.html

Ewentualnie może dystrybucja wykonana przez ux.pl zadziała (jest to również OpenOffice): http://www.ux.pl/openoffice/?page=download

Microsoft Office 2010 Starter jest darmowy (i w przeciwieństwie do starszych wersji office - darmowa wersja nie wygasa, jest tylko okrojona). Ale i tak Open Office lepszy.
  • #3 10181819
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1695
    dt1 napisał:
    Microsoft Office 2010 Starter jest darmowy

Znasz link aby go pobrać... ;-)
  • REKLAMA
  • #4 10181839
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8263
    W sumie nie znam, bo nie planuję w najbliższej przyszłości korzystać z tego pakietu, OpenOffice spełnia moje wszystkie potrzeby... Ale zakładam, że to podchwytliwe pytanie? :)

Po krótkiej konfrontacji z Google wycofuję pomysł szukania MS Office 2010 Starter. Nie można jej pobrać, może być preinstalowana przez producenta komputera. Tak więc jednak OpenOffice górą.
  • #5 10181842
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1695
    Dokładnie tak.
  • REKLAMA
  • #7 10187151
    Piterixos
    Poziom 27  
    dt1 napisał:
    Kolega spróbuje stąd ściągnąć:
    http://pl.openoffice.org/product.download.html

Ewentualnie może dystrybucja wykonana przez ux.pl zadziała (jest to również OpenOffice): http://www.ux.pl/openoffice/?page=download

Microsoft Office 2010 Starter jest darmowy (i w przeciwieństwie do starszych wersji office - darmowa wersja nie wygasa, jest tylko okrojona). Ale i tak Open Office lepszy.

Ten błąd, który mi się wyświetla jest bardzo popularny i tyczy się całej masy programów. Niestety w żadnym wypadku nie znalazłem rozwiązania.

Nie wiem po co ten link-.- Chyba logiczne, że ściągałem plik ze strony producenta dla pewności. Znalazłem na szczęście wersję Portable jakiegoś starszego oppen office i w sumie to jest ok nie licząc tego, że program ten działa po prostu wolniej. Niemniej jeśli ktoś zna rozwiązanie to bym prosił, aby je podał
  • #9 10187199
    Piterixos
    Poziom 27  
    Pisze mi, że nie ma potrzeby instalowania tego programu-.- ponieważ mam nowszą wersję windows czy coś w tym stylu.
  • REKLAMA
  • #11 10247034
    Piterixos
    Poziom 27  
    artaa napisał:
    Przeczytaj post leonov z wątku:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic379182.html
    zaczynający się od:

I Metoda
    ===================

Dwa pierwsze sposoby wykonałem poprawnie, z trzecim pojawił się problem gdyż nie wiem jak mam zmienić nazwy tych plików niby...tak czy siak problem jest nadal i teraz przykładowo gry nie mogę zainstalować z tego powodu-.-...co ciekawe z inną grą było ok...

A i dodam też, że miałem prze cały czas wyłączoną usługę instalatora Windows, ale po jej włączeniu oraz zaktualizowaniu instalatora nic się nie zmieniło...

EDIT:

No więc opiszę teraz sposób w jaki rozwiązałem problem...sam się dziwię, że mi się udało, ale do rzeczy.

No więc problem dotyczył gry Torchlight, z czasopisma CD-A. Wyskakiwał mi ten błąd, o instalatorze windows i nic nie szło zrobić...no więc trochę poczytałem i znalazłem informację, że problemem może być system plików ntfs. No więc skopiowałem odpowiedni folder z płyty na pendrive (system FAT32), po czym z nadzieją klikłem na ikonkę instalera...jest włączył się:D ale niestety niemal od razu pojawia mi się ponuro brzmiący, krótki komunikat mówiący, że jakaś tam ścieżka do folderu Documents and Settings jest nieprawidłowa...szybko wpisałem numer błędu w google (chyba 1324...pojawił się support Microsoftu i niestety opis mi nie pomógł...za drugim podejściem dodałem do numeru błędu także nazwę folderu, którego tyczy się problem i bingo! Po zmianie wartości dwóch kluczy w rejestrze gra się zainstalowała...no więc szybko odpalam by sprawdzić czy wszystko ok i...kolejny zawód! Gra odpalała się w jakiejś nienormalnej rozdzielczości, tak że nie mogłem nawet zobaczyć przycisków menu i tym samym jej zmienić...krótka chwila rozpaczy, przeszukanie wszystkich możliwych plików w folderze z grą w poszukiwaniu jakiegoś pliku konfiguracyjnego i...nic nie znalazłem. No więc pytam wujka google i znajduje. Folder z odpowiednim plikiem tekstowym znajduje się na dysku C w Dane Aplikacji! No więc szybka zmiana dwóch wartości i gra nareszcie się odpala.

Tak więc dzisiaj rozwiązałem problem z instalatorem, problem z nieprawidłową ścieżką oraz problem z samą grą...ogólnie to wszystko chyba dobrze się skończyło, mimo iż zupełnego rozwiązania problemu z instalatorem nie znalazłem..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z otwarciem instalatora OpenOffice na systemie Windows XP SP3, otrzymując komunikat o błędzie. Pomimo wyłączenia zapory systemowej i zmiany trybu zgodności, problem nie został rozwiązany. Użytkownicy forum sugerowali pobranie OpenOffice z różnych źródeł, w tym z oficjalnej strony oraz z dystrybucji ux.pl. Zasugerowano również alternatywy, takie jak Microsoft Office 2010 Starter, który jest darmowy, ale nie jest łatwo dostępny do pobrania. Użytkownik znalazł wersję Portable OpenOffice, ale działa ona wolniej. Inny uczestnik dyskusji zasugerował, że problem może wynikać z uszkodzonego instalatora Windows i zalecił pobranie nowszej wersji. Użytkownik zauważył, że problem dotyczy także innych programów i gier, a rozwiązanie może być związane z systemem plików NTFS. Ostatecznie, użytkownik znalazł sposób na uruchomienie instalatora, kopiując pliki na pendrive z systemem FAT32.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA