logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmieniarka Clarion CE NET CDC655Z - CD Error 6 i 2, który procesor?

oli 11 Gru 2004 00:46 1491 4
REKLAMA
  • #1 1051174
    oli
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    padla mi zmieniarka clarion ce net cdc655z posiadam do niej dwie plyty glowne na jednej skanuje magazynek znaduje i laduje plyte ale nia nie kreci i pokazuje cd error 6!! wiem ze to procesor tylko ktory??(TC9462F) natomiast na drugiej plytce nie robi nic a po przelaczeniu na zmieniarke pokazuje no magazin albo cd error 2 (z tego co wyczytalem to blad mechnizmu) ale jak podepne plyte z kolegi zmieniarki to mechanizm jest w 100% sprawny wiec co to moze byc?? pozdrawiam
    (!!!!!) - ozdobnik?[h]
  • REKLAMA
  • #2 1051358
    Remik72
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    witam! a ja nie na temat , widzę że piszesz o errorach masz może opis errorów clariona? nr. 1 ; 81; 99 ?pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1053661
    oli
    Poziom 11  
    opisow error znam tylko tyle error 2 to mechanizm a error 6 to procek od lasera!!!

Dodano po 3 [minuty]:

juz doszedlem do error 2 wymienilem na tej plytce scalaka lb1649 i juz tez przeszkuje magazynek lecz na obu plytkach nie kreci plyta i wyskakuje cd error 6!!!!! co to moze byc? padniety procek? wiem ze jak w 9375 bylo error 6 to padal procek w mechanizmie cd a tutaj co moze byc??? czekam na info pozdrawiam serdecznie :idea:
  • REKLAMA
  • #4 1056677
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Error 6 - błąd ogniskowania (nie pracuje laser). Może być albo laser albo serwoprocesor.
    Error 3 - błąd trzymania focus podczas odtwarzania - czyli tu laser.
    Error 2 - rzeczywiście błąd mechaniczny.
    W Twoim przypadku stawiałbym na laser albo na taśmę podłączeniową do lasera. Czasem wystarczy ją skrócić przy złączu o 0,5mm.
  • #5 1057803
    oli
    Poziom 11  
    a jak moge sprawdzic laser?? bo tasiemke moge p[rzeswietlic miernikiem natomiast laser nie wiem jak? kolega mi jeszcze podpowiedzial ze to moze byc uwalone sterowanie tranzystorem od 8v na plytce bo ich braki dlatego nie kreci???? sprobuje mu podac recznie 8v na plytke i zobacze co wtedy sie stanie mozna tak? pozdrawiam
REKLAMA