logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka szczoteczka elektryczna oral-b, PHILIPS, czy AEG

admustang 30 Lis 2011 11:00 8118 5
REKLAMA
  • #1 10200650
    admustang
    Poziom 10  
    Zastanawiam się nad zakupem szczoteczki elektrycznej. Będę wdzięczny za pomoc w doborze odpowiedniej dla moich potrzeb, tzn duża klawiatura- pełne 32 szarpacze/rozdrabniacze i problem z niedomytymi 7-kami, 8-kami. Myślałem o szczoteczce z końcówka rotacyjną w cenie tak do 100pln. Na początek chyba wystarczy- podobno trzeba się przyzwyczaić do tego typu mycia zębów. Znacznie tańsze są w zakupie jak i wymianie końcówek szczoteczki firmy AEG, natomiast jak to wygląda w praktyce, czy to się opłaca? Może wcale nie są dobre te końcówki. Chętnie zaczerpnę wiedzy od użytkowników tego typu sprzętu. Bardzo proszę o opinie i sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 10202030
    jerzyf
    Poziom 23  
    Ocena: 198
    Zacząłem od Brauna stacjonarnego, czyli stacja zasilana sieciowo, szczoteczka wbudowane akumulatorki. Żywotność wbudowanych akumulatorków marna, wymiana kosztowna same kłopoty (to samo się tyczy golarek elektrycznych). Następnie przestawiłem się na zasilanie bateryjne/akumulatorowe, ale zacząłem od firmy Colgate też nie wypał z powodu samych wymiennych szczoteczek. Skończyło się na szczoteczce mobilnej Brauna na baterie/akumulatorki (cena 50-60zł.) z końcówką Oral-b. Ja używam akumulatorków ładowanych w zewnętrznej ładowarce, jedno ładowanie starcza z grubsza na 6 miesięcy i tak to trwa już od ładnych 10 lat. Pełna satysfakcja no, ale to moja satysfakcja Ty możesz mieć inne preferencje !.
  • REKLAMA
  • #3 10205670
    admustang
    Poziom 10  
    Dzięki za podpowiedź. W sumie taka na baterie szczoteczka jest praktyczniejsza w podróży....
    Jeżeli ktoś jeszcze ma ciekawe spostrzeżenia i doświadczenia bardzo proszę o mały wpis.
  • REKLAMA
  • #4 10208896
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1428
    Braun w Polsce jest najpopularniejszą szczoteczką. Philipsa nie widziałem w sprzedaży od dłuższego czasu i szczotek i wymiennych końcówek. AEG to wogóle nie widziałem. Ja mam Brauna vitality akumulatorową, najprostszą (w sklepie w promocji za 69zł kupiłem, aktualnie ok 89zł). Co do mycia, to myślę że łatwiej będzie sięgnąć "7" i "8", bo główka w szczoteczce jest mała. Po ok 3 latach czuć, że akumulatorek nie trzyma jak nowy. Końcówki proponuję kupować w sklepach a nie na aukcjach, bo kupiłem 2 komplety od 2 różnych sprzedawców i niestety zawiodłem się. O ile włos jest ok, to mocowanie główki luzuje się po ok 3 tygodniach. I każda niby nowa, oryginalna irlandzka, a druga niby niemiecka. Z oryginalnych stosowałem i takie z gumką wybielającą (ale mam chyba na tyle białe, że efektu nie zauważyłem) jak i te klasyczne. Zresztą jest kilka modeli samych główek zapasowych. Co ciekawe, jak kupisz brauna, to producent obejmuje ten produkt satysfakcją gwarantowaną. Jeżeli nie spełni Twoich oczekiwań, możesz szczoteczkę zwrócić.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #5 10208917
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1072
    Braun jest bardzo dobry bo przy 5-ciu osobach w domu szlak go trafia jeszcze przed końcem gwarancji ;).
  • #6 10208962
    Kaszpir77
    Poziom 21  
    Ocena: 150
    Mam Brauna od jakiś 2 lat (wersja ze stałą bazą na 230V). Na razie bez awarii, akumulatory też bez zauwazalnego spadku pojemności.
REKLAMA