logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić gniazdo mini jack w laptopie HASEE Q540?

SiejaNQ 01 Gru 2011 10:22 2931 2
REKLAMA
  • #1 10204504
    SiejaNQ
    Poziom 2  
    Witam,

Mam problem z gniazdem mini jack, gdy podłączam głośniki do Laptopa, to tak jakby ich nie podłączył grają tylko w głośniki laptopie, gdy jednak po woli będę wtyczkę wyciągał (bardzo powoli) to w pewnym momencie załączą i już będą grały tylko że wraz z głośnikami w laptopie, i czasem bez lewej satelita (zestaw 2.1). Po podłączeniu/ wykryciu podłączenia głośników, głośniki w laptopie powinny się wyłączyć. By zadziałała lewa satelita muszę pchnąć wtyczkę w moją stronę. I jak podłącze i odłączę głośniki to po jakimś czasie Laptop wykryje głośniki i wyłączy te w Laptopie. Laptop HASEE Q540 chyba (ten z Biedronki).

Dam rade sam naprawić Mini Jacka? Jeśli nie to gdzie mam to zanieść? Ile będzie to kosztować?

Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 10204518
    ak6
    Poziom 31  
    Ocena: 139
    SiejaNQ napisał:

Dam rade sam naprawić Mini Jacka?

Zapewne tak.
    Zacząłbym od wymiany gniazda. Koszt niewielki, zwłaszcza jak zrobisz to sam.
  • #3 10205636
    SiejaNQ
    Poziom 2  
    ak6 napisał:
    SiejaNQ napisał:

Dam rade sam naprawić Mini Jacka?

Zapewne tak.
    Zacząłbym od wymiany gniazda. Koszt niewielki, zwłaszcza jak zrobisz to sam.

Tylko nie wiem jak to zrobić, proszę o jakąś podpowiedź, to jest wlutowane ? zwykła lutownica da rade? wszystkie gniazda będą pasować? czy muszę jakieś określone kupić?
REKLAMA