logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

6210. Wcześniej jedno na 5 połączeń nie dało się wykonać. Teraz nie ma zasięgu.

lackyluck 11 Gru 2004 20:02 1112 9
REKLAMA
  • #1 1052825
    lackyluck
    Poziom 21  
    Był taki problem, mianowicie ze jedno na 5 polaczen nie dalo sie wykonac.... Więc wygrzalem cobbe i skasowalem caly flash, po czym wgralem flasza.... przeliczylem sumy, ustawilem imei i teraz wcale nie ma zasiegu... A przed flaszowaniem (po wygrzaniu cobby) byl zasieg.... Co robić??
  • REKLAMA
  • #2 1052828
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    wgraj pewnego fullflasha i musi chodzic, chyba ze masz takiego pecha ze padlo cos z HW :-)
  • REKLAMA
  • #3 1052852
    lackyluck
    Poziom 21  
    a co obstawiasz.... najpierw nie dalo sie dodzwonic nawwet jak byl full zasieg... a teraz nie ma zaisegu ;/;/

Dodano po 14 [minuty]:

ja mam ere a raz na recznym znalazl idee co robic??

Dodano po 14 [minuty]:

a teraz po wlaczeniu przez chwile jest zasieg a potem juz nie ma pomocy :(

Dodano po 5 [minuty]:

czy to moze byc swich?? bardzo proze cos pomozcie.....
  • #4 1052999
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    moze byc PA, moze byc switch, trzeba sprawdzac po kolei :-)
  • #5 1053020
    lackyluck
    Poziom 21  
    mam teraz taka sytuacje ze 10 sek po wpisaniu pinu jest zasieg a potem juz nie..... wieksze prawdopodobienstwo ze to swich czy ze to pa??

Dodano po 2 [godziny] 56 [minuty]:

moze ktos zgrac pelnego flasha knokiem z dzialajacej nokii 6210 (obojetnie jaka wersja) i wystawic na forum - błagam
  • REKLAMA
  • #6 1056179
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    wieksze prawdopodobienstwo ze to PA. Wczesniejsze objawy to tez mogla byc wina PA. Poprostu padlo do reszty i tyle. Fulla bede Ci mogl poslac rankiem - jak bedziesz potrzebowal to daj znac na PW.
  • #7 1056858
    lackyluck
    Poziom 21  
    ale na recznym znajduje wszystkie sieci... ale nie moze sie zalogowac...
    wczoraj jak wygrzalem cobbe to przez 10 minut byl zasieg, nawet wyslalem esemesa po czym zninał.... nie wiem co robic... podpowiedzcie cos, pomierzyc napiecia gdzies? przejscia?? doradzcie cos
  • REKLAMA
  • #8 1056946
    *Piotrek*
    Poziom 15  
    Witam
    Mialem ten sam problem, tyle że u mnie zasięg był tylko przez jakies 4-5 sekund po włączeniu telefonu. Kiedy przełączałem na wyszukiwanie ręczne znajdował wszystkie sieci ale nie mógł się zalogować do ery (taką miał wsadzoną karte).
    Udało mi się jednak to wreszcie naprawić po kilku dniach prób. Wylutowałem CCONT, COBA, HAGAR, postawiłem pod nimi nowe kulki, i zaczeło dzisiaj chodzić. Dodam jeszcze, że to pradwdopodobnie po przelutowaniu COBY telefon zaczą łapać sieć na dobre. A i jeszcze jedno, CCONT wsadziłem nowe od 3310, ale nie mam pewności czy żeczywiście stary był walnienty.

Piotrek
  • #9 1057011
    dolby
    Poziom 14  
    Przelutuj Hagara, podnieś COBBĘ, zobacz, czy punkty lutownicze nie są pourywane. Przelutuj też generator koło hagara.
  • #10 1058830
    lackyluck
    Poziom 21  
    chyba zalatwilem problem - wygrzalem wzystkie uklady, po czym policzylkem sumy... - mowie chyba bo nie jestem pewien ile to podziałą i czy znowu nie bedzie w czasie polaczenia przerywalo (tzw 3 piknięcia), ostatnio jak zasięg wrócił to podziałał zalewie 4 h .... ale odpukać Dzieki wszystkim

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Nokia 6210, który po wgraniu nowego oprogramowania (flasha) i ustawieniu IMEI stracił zasięg. Początkowo występowały trudności z wykonywaniem połączeń (jedno na pięć nie udawało się), a po flashowaniu zasięg całkowicie zanikł lub pojawiał się tylko na kilka sekund po włączeniu telefonu. Możliwe przyczyny to uszkodzenie elementów hardware, takich jak PA (Power Amplifier) lub switch. Zalecane jest sprawdzenie i przelutowanie kluczowych układów: COBBĘ, HAGAR, CCONT oraz generatora koło HAGARA, a także kontrola punktów lutowniczych pod kątem uszkodzeń. Wymiana lub przelutowanie tych elementów może przywrócić zasięg. Dodatkowo wskazano, że wygrzewanie układów i ponowne liczenie sum kontrolnych może tymczasowo poprawić działanie. Użytkownik prosił o pełny flash działającej Nokii 6210 do porównania i ewentualnego wgrania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA