logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet Go Clever I70 - Jak wykonać factory reset z karty SD? Bootloop po resecie

PARCINM 05 Gru 2011 01:18 10001 9
REKLAMA
  • #1 10219885
    PARCINM
    Poziom 2  
    Witam

W trakcie instalacji aplikacji tablet przestał odpowiadać. Po wciśnięciu resetu jest tylko logo android i dalej się nie uruchamia. Nie wiem jak zrobić factory reset. Jedyna opcja na starcie to recovery z karty sd, jednak nigdzie nie mogę znaleźć źródła skąd mógłbym recovery pobrać. Google nie jest zbyt pomocne jeśli chodzi o ten sprzęt. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 10232123
    PARCINM
    Poziom 2  
    leonov napisał:
    Jeżeli nie ma w instrukcji to pozostaje zapytać u źródła może coś doradzą.

Doradzili mi odesłanie tabletu do serwisu - czas naprawy do 21 dni.

Problem został już rozwiązany :D Opłaciło się spędzenie kilku godzin na google. Okazało się, że Tab I70 to dokładny bliźniak SYTABEX7-2. Instrukcja jak przygotować sd recovery znajduje się TUTAJ
    Logo startowe jest Sylvania zamiast Go Clever i są różnice w fabrycznie zainstalowanych aplikacjach, jednak jest to ta sama wersja androida - DG 2.2.
  • REKLAMA
  • #4 10264742
    patryk177049
    Poziom 2  
    Witam mam taki sam problem i link mi nie działa chociaż nie wiem czy u wszystkich on czasem nie działa.

I miło by było jak by ktoś mnie poratował takim linkiem jak naprawić coś takiego.

Było by to strasznie pomocne dla mnie :)

Proszę o pomoc i Pozdrawiam. :|
  • #5 10264833
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    patryk177049 napisał:
    Witam mam taki sam problem i link mi nie działa chociaż nie wiem czy u wszystkich on czasem nie działa.

Już działa.
  • REKLAMA
  • #6 10272442
    patryk177049
    Poziom 2  
    Ehhh... i tak nie mogę sobie poradzić ;((

Bardzo proszę kogoś kto sobie z tym poradził o jakiś poradnik jak to zrobić :|
  • REKLAMA
  • #7 10278524
    tajpan7
    Poziom 2  
    Witam,

Zakupiłem właśnie owy tablet z przeznaczeniem na prezent świąteczny i niestety klapa Urządzenie nowe wyciągnięte z pudełka, naładowane i włączone, uruchamia się do momentu próby kalibracji ekranu i niestety nie można tej kalibracji przeprowadzić i w żaden sposób tego ekranu ominąć. Próbowałem z 1000 razy różnie klikać (lekko zmieniając pozycję) i używać rysika, niestety nic nie pomaga. Hard reset też nic nie daje.

Może ktoś z Was miał podobną sytuację lub wie jak można sobie z tym poradzić?

Dzięki.
  • #8 10304193
    Olka123
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam
    Kalibrację trzeba przeprowadzić idealnie w krzyżyki , inaczej będzie trwała w nieskończoność ;)
    Pozdrawiam i życzę Wesołych Świat :)

Podsumowanie tematu

✨ Tablet Go Clever I70 napotkał problem bootloop po próbie resetu, co uniemożliwia jego uruchomienie. Użytkownik poszukiwał sposobu na wykonanie factory reset z karty SD, jednak nie mógł znaleźć odpowiednich źródeł. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali odesłanie urządzenia do serwisu, ale jeden z użytkowników odkrył, że Go Clever I70 jest identyczny z modelem SYTABEX7-2, co pozwoliło mu znaleźć instrukcję do przygotowania recovery na karcie SD. Pojawiły się również pytania dotyczące kalibracji ekranu, która może być problematyczna, oraz linki do instrukcji przywracania oryginalnego oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA