logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dwa okienka winamp'a i jednoczesne puszczanie muzyki z nich.

tomer123 12 Gru 2004 15:22 9038 10
REKLAMA
  • #1 1054515
    tomer123
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam.
    WIe ktos moze jak otworzyc dwa okienka w winampie (lub innym programie) i jednoczesnie puscic muzyke?
  • REKLAMA
  • #2 1054535
    sigman
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Jak to, chcesz puszczać dwa utwory jednocześnie? Po co? Winampa dwa razy raczej otworzyć się nie da tak jak Painta.
  • REKLAMA
  • #3 1054543
    bartas1503
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 6
    Painta da sie dwa lub wiecej razy uruchomic :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1054554
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 792
    Nic prostszego, wystarczy w opcjach Winampa: PREFERENCJE i tam wybierasz: Pozwól uruchomić kolejne kopie Winampa. Poniżej dowód, że się da.
    Załączniki:
    • Dwa okienka winamp'a i jednoczesne puszczanie muzyki z nich. 3winamp.jpg (31.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 1054558
    sigman
    Poziom 16  
    No dobra, da się, ale po co? Dwa utwory naraz?
  • #6 1054566
    md
    Poziom 41  
    sigman napisał:

Pytanie było, jak otworzyć, po co - nie mam pojęcia i nie bardzo mnie to obchodzi. Ważne, że się da. Podejrzewam, że kolega chce np. słuchać muzyki z Winampa i jednocześnie pisać tekst w Wordzie lub tworzyć w Corelu. Takie rozwiązanie jest sensowne. Słuchanie jednocześnie dwóch utworów z Winampa nie ma sensu, ale może ktoś lubi.
  • #7 1054573
    Poziom 36  
    Ocena: 416
    md napisał:
    sigman napisał:

Pytanie było, jak otworzyć, po co - nie mam pojęcia i nie bardzo mnie to obchodzi. Ważne, że się da. Podejrzewam, że kolega chce np. słuchać muzyki z Winampa i jednocześnie pisać tekst w Wordzie lub tworzyć w Corelu. Takie rozwiązanie jest sensowne. Słuchanie jednocześnie dwóch utworów z Winampa nie ma sensu, ale może ktoś lubi.

jak sie ma 2 karty muz :> i sie ma stacje radiowa piracka :P albo w internecie to to rozwiaznie jest bardzo wygodne !
  • #8 1054574
    tomer123
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    O to mi wlasnie chodzilo. Dzieki :>
  • REKLAMA
  • #9 1054575
    sigman
    Poziom 16  
    Właśnie teraz słucham muzyki z Winampa i piszę sobie na forum. To każdy wie, że się da.
  • #10 1054582
    piMezon
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Mam podobny problem z Winamp'em 2.81. Nie podobają mi się nowsze wersje. Problem polega na tym, że pod Win98 łatwo można było sklonować Winampa za pomocą Alt+N zmieniłem system na XP i opcja ta nie działa. (Ustawiłem Options / Preferences / Allow multiple instances, jeśli dobrze rozumiem to to będzie ta opcja) Po restarcie programu a nawet systemu klonowanie dalej nie jest dostępne. Czy ktoś wie jak temu zaradzić?
  • #11 1054599
    md
    Poziom 41  
    piMezon napisał:
    Mam podobny problem z Winamp'em 2.81. Nie podobają mi się nowsze wersje.

Powinna Ci się spodobać wersja minimum 5.03. Stare wersje Winampa posiadają dziurę, która pozwala na przejęcie kontroli nad systemem. Poczytaj tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic213321.html#1054384 (nie chcę się powtarzać)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy możliwości uruchomienia dwóch instancji programu Winamp jednocześnie i odtwarzania muzyki z obu okienek. Standardowo Winamp nie pozwala na otwarcie dwóch okien, jednak w opcjach programu (PREFERENCJE) można włączyć funkcję "Pozwól uruchomić kolejne kopie Winampa", co umożliwia jednoczesne odtwarzanie różnych utworów. Użytkownicy wskazują, że rozwiązanie to jest przydatne np. przy posiadaniu dwóch kart dźwiękowych lub prowadzeniu stacji radiowej. W starszych wersjach Winampa (np. 2.81) funkcja ta działała inaczej (klonowanie przez Alt+N), ale na systemie Windows XP może nie działać poprawnie. Zalecana jest aktualizacja do wersji minimum 5.03 ze względów bezpieczeństwa i funkcjonalności. Dyskusja porusza także alternatywne zastosowania i sens odtwarzania dwóch utworów jednocześnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA