logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Corel X5 błąd instalacji. Instaluję wersję trial.

Nabuhodonozore 07 Gru 2011 18:43 2093 3
REKLAMA
  • #1 10230314
    Nabuhodonozore
    Poziom 9  
    Witam

Mam problem z zainstalowaniem Corela muszę wykonać projekt do szkoły ale nie mam możliwości... (instaluję Corela triala)

Oto problemy:
    1.
    2

Mam nadzieję, że uda się rozwiązać ten problem

Dziękuję

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10230361
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1079
    Komunikaty wskazują od czego zacząć wypada - weryfikacji uprawnień.

Tylko nie pisz, "ale ja jestem administratorem", bo w odpowiedzi dostaniesz hasło UAC.

Dopiero gdyby potem problem nadal występował, to trzeba dalej szukać (ale na podstawie mniej zdawkowych informacji niż te, które można uzyskać dzięki obejrzeniu zrzutów).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #4 10232268
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1079
    W grę wchodzić może tak prozaiczna kwestia , jak generowanie komunikatu w związku z tym, że program w wersji trial był już uprzednio instalowany (i okres jego użytkowania upłynął), czy - tu już większy kłopot - rzeczywisty konflikt z którymś z komponentów Windowsa (może z WMI, ale to wcale nie jest powiedziane, że tylko z nim).
    Wymiana zdań z supportem Corela sugeruje również próbę instalacji w trybie safe mode systemu (to jednak też musisz sam sprawdzić i ew. doczytać - np. na forum Corela). - Moje wskazania mają charakter tylko sygnalny.

PS.
    Teoretycznie możesz spróbować instalacji z konta wbudowanego, ale na pozytywny efekt bym specjalnie nie liczył.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
REKLAMA