logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór karty graficznej do płyty głównej Asus P4P800-VM, PCI czy AGP?

nitanfb 07 Gru 2011 19:48 1122 6
REKLAMA
  • #1 10230655
    nitanfb
    Poziom 2  
    Witam.. moja płyta główna Asus P4P800-VM
    Szczegółowy opis: http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_478/P4P800VM/#specifications

Mam zamiar kupić nową kartę graficzną.. widzę wiele kart 1GB do 150 zł i mam pytanie co dokładnie pociągnie ta płyta główna? Czy nie będzie problemów z kartą na PCI (i jakie pci?).
  • REKLAMA
  • #2 10230749
    regit66
    Poziom 11  
    Twoja płyta główna nie obsługuje PCI E gdyż go nie ma, możesz kupić kartę tylko na AGP
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 10230831
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1693
    nitanfb napisał:
    Mam zamiar kupić nową kartę graficzną.

Po co nowa karta?
    Podaj konfig całego sprzętu, z zasady szkoda na tak stare sprzęty wydawać pieniądze.
    Lepsza jest zmiana platformy na coś z PCIe.
  • #5 10230959
    nitanfb
    Poziom 2  
    artaa napisał:
    nitanfb napisał:
    Mam zamiar kupić nową kartę graficzną.

Po co nowa karta?
    Podaj konfig całego sprzętu, z zasady szkoda na tak stare sprzęty wydawać pieniądze.
    Lepsza jest zmiana platformy na coś z PCIe.

na chwilę obecną nie stać mnie.. nie narzekam na ten komputer.

dziękuję wszystkim za szybką odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #6 10231306
    bodziom257
    Poziom 21  
    Ocena: 17
    Twoja płyta obsługuje jedynie AGPx8 więc o PCI-E zapomnij. Podaj resztę konfiguracji to może coś doradzimy. Poza tym nową kartę na AGP trudno dostać. Większość to używki i w droższej cenie niż odpowiedniki na PCI-E niestety.
  • #7 10237530
    Akyga
    Poziom 11  
    Racja,podaj więcej szczegółów odnośnie konfiguracji sprzętowej i może uda się coś doradzić. Posiadasz budżet 150zł czy nieco większy?

Podsumowanie tematu

✨ Płyta główna Asus P4P800-VM obsługuje jedynie karty graficzne na złączu AGP, a nie PCI-E. Użytkownicy podkreślają, że nowa karta graficzna na AGP może być trudna do znalezienia, a dostępne modele często są używane i droższe niż ich odpowiedniki na PCI-E. Wskazano również na konieczność podania pełnej konfiguracji sprzętowej, aby lepiej doradzić w wyborze karty graficznej. Użytkownik zaznaczył, że nie planuje wymiany całej platformy z powodu ograniczonego budżetu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA