logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam Windows 7 Home Premium 64-bit dla Acer 5742G bez płyty recovery

adamek111 11 Gru 2011 08:18 3743 5
REKLAMA
  • #1 10244843
    adamek111
    Poziom 2  
    Witam, poszukuje Windowsa tak jak w temacie, dedykowanego pod laptopy Acer.
    Kupiłem tego laptopa z wystawki wiec postanowilem zrobic formata, bylem przekonany, ze instalka znajdzie sie na partycji recovery, a tu zonk... "Zwykłego" windowsa nie da sie zarejestrowac, a za płytke do tego laptopa trzeba zaplacic ok 100-150 zł, wiec szukam innego rozwiazania. Tu pojawia sie moja prośba, czy ma ktos laptopa tej serii lub podobnej i nagral tych 5 płytek z windowsem i sterownikami to bardzo prosze o kontakt
  • REKLAMA
  • #2 10244865
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Nie ma systemu na partycji recovery, na pewno?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 10244984
    adamek111
    Poziom 2  
    systemu na partycji recovery na pewno nie ma. a co do klucza to probowalem juz rejestrowac go na zainstalowanej "normalnej" 7 i nie dalo rady. przeczytalem kilka postow odnosnie tego wlasnie ze aby zarejestrowac windowsa na laptopie acer to trzeba miec dedykowany weendows wlasnie pod firme ACER
  • REKLAMA
  • #5 10245333
    figaro11
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    adamek111 napisał:
    systemu na partycji recovery na pewno nie ma. a co do klucza to probowalem juz rejestrowac go na zainstalowanej "normalnej" 7 i nie dalo rady. przeczytalem kilka postow odnosnie tego wlasnie ze aby zarejestrowac windowsa na laptopie acer to trzeba miec dedykowany weendows wlasnie pod firme ACER

Pierwszy raz słyszę coś takiego. Mam acera i zaraz po kupnie postawiłem system od nowa aby pozbyć się zbędnych śmieci od acera, system z kluczem przypisanym do lapka i nie było żadnych problemów z aktywacją. Jedyny warunek to system musi być w takiej wersji na jaką jest licencja, choć słyszałem,że 32 i 64 aktywują się z tym samym kluczem ale tego nie wiem. Rozumiem,że skoro piszesz system dedykowany to masz na myśli OEM, dlatego tylko możesz zainstalować z tym kluczem z naklejki.
  • #6 10245605
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 722
    adamek111 napisał:

Witam, poszukuje Windowsa tak jak w temacie, dedykowanego pod laptopy Acer.
    Kupiłem tego laptopa z wystawki wiec postanowilem zrobic formata, bylem przekonany, ze instalka znajdzie sie na partycji recovery, a tu zonk... "Zwykłego" windowsa nie da sie zarejestrowac, a za płytke do tego laptopa trzeba zaplacic ok 100-150 zł, wiec szukam innego rozwiazania. Tu pojawia sie moja prośba, czy ma ktos laptopa tej serii lub podobnej i nagral tych 5 płytek z windowsem i sterownikami to bardzo prosze o kontakt

Jak próbujesz wywoływać recovery ?
    W acerach jest ALT + F10
    adamek111 napisał:

Bzdura, klucze dawane z lapotopem sa typowo OEM'owe, działają na zwykłej płycie i pasują do obu wersji bitowych
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA