logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć drukarkę HP 4500 z faksem do Liveboxa bez kabli?

pawlos901 11 Gru 2011 12:54 1597 2
REKLAMA
  • #1 10245802
    pawlos901
    Poziom 2  
    Witam. Mam taki problem że nie wiem jak podłączyć drukarkę z faksem, żeby wszystko działało. Drukarka to hp 4500, która ma wejście ethernet. Można podłączyć ją bezpośrednio do liveboxa. Na razie mam zajęte wejścia w liveboxie przez komputer i tv ale internet w komputerze mógłbym wtedy zainstalować bezprzewodowo. Czy może zainstalować drukarkę w komputerze i udostępnić w sieci? Chodzi mi tylko o to żeby nie ciągnąć kable przez cały dom bo mam trochę oddalone gniazdo od drukarki z faksem, a chodzi właśnie o to żeby faks działał. Nie mam żadnych dodatkowych komputerów, tylko tv przy liveboxie.
  • REKLAMA
  • #2 10245844
    piterus99
    Poziom 43  
    Ocena: 327
    A do faksu nie trzeba podłączyć analogowej linii telefonicznej bezpośrednio do urządzenia?

Teoretycznie mógłbyś np zmostkować połączenie ethernet i WiFi, wtedy drukarka też uzyska połączenie z całą siecią(w momencie, gdy komputer będzie włączony).
  • #3 10245862
    pawlos901
    Poziom 2  
    no właśnie nie wiem czy trzeba podłączać. Jeśli trzeba to i tak będę musiał ciągnąć kable, tylko w tym problem że w dwie strony, bo na stronie hp czytałem że trzeba linie podłączyć do drukarki i telefon tez do drukarki, a że telefon mam nad gniazdkiem to będę potrzebował 2 razy więcej kabla, a liveboxa mam bliżej niż gniazdko.
REKLAMA