Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe*

PiotrekpPl123 11 Dec 2011 15:42 8373 0
    PiotrekpPl123
    Level 19  
    Robiąc przedświąteczne porządki u siebie (i u kolegi:) znalazłem sporo różnych części komputerowych . Poniżej spis rzeczy + autentyczne zdjęcia. Na życzenie więcej zdjęć mogę dosłać na maila. Proszę tylko napisać co i podać adres mailowy. Poza tym co na zdjęciach mam jeszcze sporo różnych podzespołów bazowych (płyty główne, procesory, pamięci RAM, karty rozszerzeń- grafiki, TV, sieciówki, WiFi, itp). Są to głównie starsze podzespoły klasy Pentium III i IV oraz AMD 462 trafiają się też podzespoły klasy Pentium 1 mam też kilka płyt klasy 368 lub 486:). Kiedyś bawiłem się komputerami i trochę się tego nagromadziło. Teraz już nie mam na to czasu i chciałbym uwolnić miejsce w piwnicy:) Sporo z tych rzeczy jest na pewno sprawnych jednak mogą się też trafić i uszkodzone. Ze względu na ilość rzeczy ich małą wartość oraz notoryczny barak czasu nie sprawdzałem poszczególnych rzeczy i wszystko jak leci sprzedaje jako niesprawdzone (chyba że w opisie jest inaczej). Mam też bardzo dużo najróżniejszych kości BIOS (różne obudowy w tym ceramiczne z okienkiem). Niestety nie mam czasu żeby to wszystko spisać więc jak by ktoś potrzebował jakichś staroci proszę pisać na PW. Zapraszam do oglądania i zakupów. Pozdrawiam.

Stare części komputerowe

1. Nietypowy napęd CD (wysuwa się cała szuflada żeby wyjąć/ włożyć płytę należy dodatkowo podnieść klapkę- widoczne na zdjęciu)
    2. Dysk twardy 2,5" ze starego laptopa z tasiemką i aluminiową osłonką nie wiem jaka pojemność
    3. 2 kości pamięci z tego samego laptopa + stacja dyskietek (powinienem znaleźć jeszcze matrycę od niego)
    4. 8szt. starych kości z komputera PC
    5. 2x napęd Iomega ZIP zewnętrzny jeden ze złączem LPT drugi USB (powinienem znaleźć jeden oryginalny zasilacz i 1szt. dyskietki ZIP
    6. Stara stacja dyskietek 5,25"
    7. Stary dysk twardy 5,25" SAEGATE ST-225

Komputer Apple MAC G3

Komputer kompletny przywieziony z Niemiec.

Parametry techniczne:

Procesor (chyba) Motorala 400MHz (odczytane z naklejki)
    RAM jedna kość 128MB (dedykowana Apple)
    HDD 4GB (odczytane z dysku)
    Napęd CD (tacka się wysuwa nietestowany)
    Karta graficzna (jako dodatkowy kontroler NIE zintegrowana) ATI
    + jeszcze jedna karta (nie jestem pewny ale podobna do SCSI)

Komputer się uruchamia ładuje system operacyjny MAC OS 9,2 do pulpitu. Dalej nie testowany gdyż nie mam odpowiedniej myszki ani klawiatury a poza tym kompletnie nie znam się na MAC-ach. Komputer ma trochę przyniszczoną obudowę brak dolnej podstawki i kilku śrubek od plastików. Sprzedam tanio bo zajmuje dużo miejsca a szkoda tak po prostu na złom wyrzucić :)

[Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe* [Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe*

Małe komputerki PC HP E PC C10

Komputerki PC małych rozmiarów (dla porównania na zdjęci widoczna płyta CD żeby wizualnie zobrazować ich wymiary). Komputerki z procesorem Pentium III lub Celeron (dokładnie nie pamiętam) z zegarem 1000Mhz. Nie pamiętam po ile RAM. Dyski 10 i 20 GB. Mam do nich tylko jeden zasilacz (nie oryginalny). Dawno nie uruchamiane ale powinny być sprawne (jak znajdę czas sprawdzę i zaktualizuje). Jeden posiada napęd CD drugi zaślepkę. Na jednym jest Windows XP na drugim 2000.

3 stare dyski ATA o małych pojemnościach

1. SEAGATE ST35
    2. IBM-H3171-A2 171MB
    3. CAVIAR1170 170.6MB

[Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe*[

Bardzo stary zasilacz komputerowy

Stan techniczny nieznany wizualnie jak na zdjęciu

[url=https://obrazki.elektroda.pl/9713384800_1323608598.jpg][Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe*

Stara klawiatura HP z nietypową wtyczką (jak na zdjęciu)

Dysk twardy z kablami do MAC-a

Stan techniczny nie znany wizualnie jak na zdjęciu

Części do MAC-a (procesor modem ???)

Stan techniczny nie znany wizualnie jak na zdjęciu

3 kości pamięci SDRAM 1GB (512MB-256MB-256MB)

Pamięci wymontowane z komputera który do końca pracował. Został zmieniony na nowszy a sam został przeznaczony na części. Poniżej foto.

Router D-LINK model DI-604

Bez zasilacza stan techniczny nieznany. Poniżej zdjęcie.

[Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe* [Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe*

SWITCH CISCO model 1548M

Stan techniczny nieznany wizualnie jak na zdjęciach.

3 procesory

1. AMD Athlon AXDA3000DKV4D stan nieznany (wszystkie nóżki proste)
    2. AMD Athlon (wersja slotowa) AMD-K7750MTR52B stan nieznany
    3. Intel Pentium III 866/256/133/1.7V z radiatorem stan nieznany

[Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe* [Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe* [Sprzedam] Stare części komputerowe różności warto zobaczyć *podzespoły bazowe*

Książka wydawnictwa Helios pt: "100 Najlepszych sztuczek i trików Windows XP PL"

Książka w bardzo dobrym stanie

Instrukcja obsługi komputera Amiga 500 (język niemiecki)

Stan dobry+ , kolorowe ilustracje

Podstawka chłodząca pod laptopa

Podstawka nowa wyjęta tylko z pudełka w celu sprawdzenia. Dostałem na prezent niestety mam dużego laptopa (17") i okazała się za mała. W zestawie kabel zasilający USB. Wentylator podświetlany na niebiesko, regulacja prędkości wentylatora.

Dwie baterie do laptopa Toshiba

1. PA2487 RG 4000mAh
    2. PA3107U-1BRS 4500mAh

Obje baterie oryginalne toshiba na napięcie 10,8V. Wizualnie stan jak na zdjęciu Nie naprawiane nie rozbierane itp. Nie wiem jaki jest ich stan bo już dawno nie mam tego laptopa.

Radiatory i wentylatory

To co na zdjęciu (brak dużych wentylatorów z lewej strony)

Zasilacze DELL (chyba serwerowe)

Zasilacze bez kabli duże i ciężkie chyba serwerowe. Stan techniczny nieznany.

Małe zasilacze do komputera PC

Koszyczki pod chłodzenie procesora AM2 i inne

Kilka postów niżej ciąg dalszy- dodatkowe rzeczy
    Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).