logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mata ESD 600x600 mm z Alledrogo – intensywny zapach po 2 tygodniach wietrzenia

Siles 12 Gru 2011 06:30 2829 4
REKLAMA
  • #1 10249551
    Siles
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    Witam Koledzy i Koleżanki

Mam pewną gnębiącą mnie sprawę, około 2,5 tygodnie temu zakupiłem sobie matę ESD do swojego stanowiska tak na przyszłość ;)
    W czym leży problem ?.... zapytacie, no cóż kwestia w tym iż Mata po rozpakowaniu miała taki charakterystyczny zapach. Uznałem iż produkt zapewne pachnie świeżością po wyjściu z firmy, jak to większość rzeczy zapakowanych szczelnie po produkcji i dałem sobie spokój. Zostawiłem matę w pomieszczeniu gdzie jest ciągła cyrkulacja powietrza z dworu i tak od 30 zeszłego miesiąca do dziś sobie ładnie leżała i się wietrzyła. Uznałem iż czas najwyższy aby umieścić ją tam gdzie jej miejsce spoczynku, jednak ku mojemu rozczarowaniu zapach się nie ulotnił. Czy ktoś z was może spotkał się z tak zawiłym i dziwnym problemem ?
    Może jakość tego produktu sama zapachem się zdradza ?

Dodam iż mata kupiona z Alledrogo

Info Maty:
    Do maty dołączony jest przewód uziemiający i opaska na rękę.
    Dane techniczne / specyfikacja:
    wymiary maty: 600x600mm
    rezystancja powierzchniowa: 107-109Ω
    grubość maty: 2mm
    bardzo dobre przyleganie do blatu stołu
    Mata przeznaczona jest dla serwisów elektroniki, serwisów komputerowych.
    Zawartość zestawu:
    mata antyelektrostatyczna 600x600mm
    przewód uziemiający
    opaska na rękę z regulacją grubości ręki zakończona banan/krokodyl
    koszt:100 zł

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10250967
    INTOUCH
    Poziom 30  
    Ocena: 199
    Przed rozpakowaniem sprawdzałeś gdzie była produkowana?
    Chińczycy lubią do materiałów tworzyw sztucznych dodawać śmierdzące wypełniacze i kto wie co jeszcze.
    Podaj nazwę producenta żeby nikt się nie nacią.
  • REKLAMA
  • #3 10251508
    Siles
    Poziom 17  
    Produkt był zapakowany w karton 10x10x65 (cm, o białym pigmęcie) brak jakich kolwiek oznaczeń, tak samo brak jakichkolwiek oznaczeń na macie.
    Więc jest to na pewno produkt NONAME.
    Oczywiście pośrednik/sprzedawca na Alledrogo nie podał żadnej nazwy producenta jedynie informacje podane w moim 1 poście.
    W czasie zakupu opierałem się na komentarzach i ilości zakupu przez inne osoby tego produktu i nie był on "Nie zachwalany", więc uznałem iż jest on oki ! ?
    Najwyraźniej zostałem wprowadzony w błąd.
    Z uwagi iż link do jego aukcji został by usunięty z powodu Regulaminu 10.11 podaję login użytkownika, który mi to sprzedał : hotair-pl. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce sklepu tego użytkownika : Mata ESD

W takim razie nie chcąc zakładać nowego Tematu związaną z tematyka ESD.
    Jakie maty byście polecali ? (Producent, jakiś link oraz aby był to produkt sprawdzony/zakupiony przez dane osoby)
  • REKLAMA
  • #5 10253644
    Siles
    Poziom 17  
    Ogólnie to tylko i wyłącznie dokonuję zakupu od paru ładnych lat w tej firmie przy większej ilości, fakt nie jest tania, ale za to profesjonalizm widać tam na każdym kroku, nawet po sposobie pakowania produktów przed wysyłką. Akurat w moim przypadku skusiłem się ponieważ szperałem w allegro i szukałem innych rzeczy, aż do momentu zauważenia tej maty ESD.
    No nic widzę iż problem nie jest częsty, dlatego nie ma co trzymać tematu dalej otwartego.

Pozdrawiam
REKLAMA