Witam Koledzy i Koleżanki
Mam pewną gnębiącą mnie sprawę, około 2,5 tygodnie temu zakupiłem sobie matę ESD do swojego stanowiska tak na przyszłość
W czym leży problem ?.... zapytacie, no cóż kwestia w tym iż Mata po rozpakowaniu miała taki charakterystyczny zapach. Uznałem iż produkt zapewne pachnie świeżością po wyjściu z firmy, jak to większość rzeczy zapakowanych szczelnie po produkcji i dałem sobie spokój. Zostawiłem matę w pomieszczeniu gdzie jest ciągła cyrkulacja powietrza z dworu i tak od 30 zeszłego miesiąca do dziś sobie ładnie leżała i się wietrzyła. Uznałem iż czas najwyższy aby umieścić ją tam gdzie jej miejsce spoczynku, jednak ku mojemu rozczarowaniu zapach się nie ulotnił. Czy ktoś z was może spotkał się z tak zawiłym i dziwnym problemem ?
Może jakość tego produktu sama zapachem się zdradza ?
Dodam iż mata kupiona z Alledrogo
Info Maty:
Do maty dołączony jest przewód uziemiający i opaska na rękę.
Dane techniczne / specyfikacja:
wymiary maty: 600x600mm
rezystancja powierzchniowa: 107-109Ω
grubość maty: 2mm
bardzo dobre przyleganie do blatu stołu
Mata przeznaczona jest dla serwisów elektroniki, serwisów komputerowych.
Zawartość zestawu:
mata antyelektrostatyczna 600x600mm
przewód uziemiający
opaska na rękę z regulacją grubości ręki zakończona banan/krokodyl
koszt:100 zł
Pozdrawiam
Mam pewną gnębiącą mnie sprawę, około 2,5 tygodnie temu zakupiłem sobie matę ESD do swojego stanowiska tak na przyszłość
W czym leży problem ?.... zapytacie, no cóż kwestia w tym iż Mata po rozpakowaniu miała taki charakterystyczny zapach. Uznałem iż produkt zapewne pachnie świeżością po wyjściu z firmy, jak to większość rzeczy zapakowanych szczelnie po produkcji i dałem sobie spokój. Zostawiłem matę w pomieszczeniu gdzie jest ciągła cyrkulacja powietrza z dworu i tak od 30 zeszłego miesiąca do dziś sobie ładnie leżała i się wietrzyła. Uznałem iż czas najwyższy aby umieścić ją tam gdzie jej miejsce spoczynku, jednak ku mojemu rozczarowaniu zapach się nie ulotnił. Czy ktoś z was może spotkał się z tak zawiłym i dziwnym problemem ?
Może jakość tego produktu sama zapachem się zdradza ?
Dodam iż mata kupiona z Alledrogo
Info Maty:
Do maty dołączony jest przewód uziemiający i opaska na rękę.
Dane techniczne / specyfikacja:
wymiary maty: 600x600mm
rezystancja powierzchniowa: 107-109Ω
grubość maty: 2mm
bardzo dobre przyleganie do blatu stołu
Mata przeznaczona jest dla serwisów elektroniki, serwisów komputerowych.
Zawartość zestawu:
mata antyelektrostatyczna 600x600mm
przewód uziemiający
opaska na rękę z regulacją grubości ręki zakończona banan/krokodyl
koszt:100 zł
Pozdrawiam