logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Intel 4500MHD w Acer Extensa 5630EZ - wpływ rozbudowy RAM na grafikę i FPS

Lorak6 16 Gru 2011 12:20 1807 3
REKLAMA
  • #1 10266145
    Lorak6
    Poziom 9  
    Witam!

Jestem posiadaczem laptopa acer extensa 5630ez który posiada zintegrowaną kartę Intel 4500MHD które czerpie swoje zasoby z pamięci RAM. Posiadam 3gb pamięci ram w tym jedną kość NANA o prędkości 333mhz i 2gb Kingstona o szybkości 667mhz, tak więc moja pamięć pracuje na prędkości 333mhz.

Mam dwa pytania. Pierwsze z nich:

Czy jeśli dołoże drugą kość 2gb kingstona o prędkości 667mhz wpłynie to znacząco na poprawe grafiki?

Jak można wycisnąć więcej z grafiki intelowskiej? (Zdaje sobie sprawe ze jest słaba, aczkolwiek widzialem filmiki na YT jak ludzie odpalają nowe gry na niej.)

Gram w gre online League of Legends. Jest to gra na poziomie warcraft3 moze troche lepsza. Chciałbym poprawić liczbę FPS. Oczywiście gram na najnizszych ustawieniach. A ustawienia karty graficznej w sterownikach są chyba najbardziej optymalne. Mam 35 fps jak nic sie nie dzieje a w czasie jakiejs akcji 16-25 max.

Czy mógłby mi ktos pomóc (jeżeli sie da)? :P
  • REKLAMA
  • #2 10266223
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3534
    Obydwie pamięci, które posiadasz to DDR2 667MHZ (2x333MHZ) Po prostu wszystko zależy jak producent oznaczy kość czy taktowanie pamięci jako 333MHz, czy efektywnie 667MHz.

Dołożenie pamięci nic nie pomoże w wydajności tego zintegrowanego układu.

Jezeli chcesz grać w nowe gry, czy w starsze w przyzwoitej rozdzielczości i ilości detali to zostaje Ci wymiana laptopa.
  • REKLAMA
  • #4 10267097
    Lorak6
    Poziom 9  
    Dzięki za pomoc. Chociaz Marciniok twoja odpowiedź nic nie wniosła. Każdy o tym wie i jak nie chce grać w najnowsze gry. Gdybym chciał kupiłbym komputer stacjonarny. Znalazlem na sieci film w którym gość odpala na intelowskiej karcie najnowsze call of duty. Wydał jakieś moddowane sterowniki. Zainstalowalem je jednak w ogóle nie pomogły. Czy takie sterowniki mogą być niebezpieczne dla karty?

Link

Tu proszę link. Dlatego właśnie stwierdziłem, że w starszej gierce mógłbym może co nie co wiecęj wycisnąć[/youtube]
REKLAMA