logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić zasięg w SciPhone? Problem z anteną i lutowaniem tasiemki

Bronek2901 16 Gru 2011 13:26 1267 2
REKLAMA
  • #1 10266306
    Bronek2901
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, moj sciphonik ma strasznie slaby zasieg . Ze wzgledu iz jestem obeznany co do elektroniki rozebralem go i moim oczom ukazala sie tasiemka ktora z tego co widze jest poprowadzona stykami do anteny . Czy Ona ma pomoc w lepszym zasiegu czy ja przelutowac bo widze piekny lut na stykach :P . A moze cos innego zrobic aby byl normalny zasieg? . Zalacze w temacie zdjecia plytki . Gdznieniegdzie mam zasieg ;/ ale przewaznie to zero nic.

Jak poprawić zasięg w SciPhone? Problem z anteną i lutowaniem tasiemki Jak poprawić zasięg w SciPhone? Problem z anteną i lutowaniem tasiemki Jak poprawić zasięg w SciPhone? Problem z anteną i lutowaniem tasiemki Jak poprawić zasięg w SciPhone? Problem z anteną i lutowaniem tasiemki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10266516
    pawello0101
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Kiedyś spotkałem się z taką opcją że owijali sreberkiem (takim jak do kanapek czy po czekoladzie) taką antenę dla wzmocnienia zasięgu, nawet kiedyś robiłem antenę do wifi właśnie ze sreberka i było o niebo lepiej
  • #3 10266580
    Bronek2901
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mógłbyś wyjaśnić dokladniej jak mam owinac? czy moze lepiej wlutowac w te 2 styki kabelek miedziany ?

Jezeli pomozesz to stawiam Ci browara :D

@Edit

a moze po wlutowaniu miedziakow owinac je dopiero sreberkiem .. bo raczej owiniecie samej anteny bedzie nie lada wyzwaniem :D ( strasznie maly podzespol )

Dodano po 1 [godziny] 29 [minuty]:

Przylutowalem 2 miedziaki owinalem sreberkiem i pieknie zasieg jest po 4/5 kresek ^^ az mi sie uszy trzesa ;] teraz tylko bateryjke kupie i bedzie mozna rozmawiac wkoncu :) dzieki za jedyna odpowiedz oczywiscie pomogles mi :)
REKLAMA