logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC Desire - nieudana aktualizacja radia, brak dostępu do bootloadera

wiśniowy18 17 Gru 2011 11:51 3128 4
REKLAMA
  • #1 10269826
    wiśniowy18
    Poziom 33  
    Ocena: 103
    Witam mam problem jak w temacie 2 sztuki HTC Desire które normalnie działały ale klienci chcieli update oprogramowania :D wgrywałem RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.5_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_release_159811_signed (GER).exe

Telefony przyjmowały soft ale na końcu wyskakiwało że nie można było ukończyć aktualizacji, na LCD telefonu pojawiało się radio update fail :D Gdzie jest błąd ktoś miał z was już taki problem ? uszkodzenie telefonów wykluczam bo mało prawdopodobne aby w dwóch sztukach był jednocześnie ten sam problem :D

Dodano po 1 [minuty]:

Dodam że na chwile obecną nie mogę wejść w bootloader po włączeniu wyskakuje logo HTC i w rogach ekranu wykrzykniki, ale komputer rozpoznaje telefon i mogę wgrywać ROM ale kończy się to zawsze na radio update fail :D
  • REKLAMA
  • #2 10269928
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    Wiśniowy miałem dokładnie ten sam problem. Jakkolwiek bym nie wgrywał to radio fail. Bootloader nie startował, pojawiało sie tylko HTC z wykrzyknikami po rogach. Stawiałem na wszelkie sposoby Riff-em ale i tak nic to nie dało. Jedyne co zauważyłem to że telefon się grzał, a im mniej się grzał, tym "chętniej" postępowało wgrywanie sw.

Wgrywałeś go mając S-off? Czy konkretnie pod produkt?

Ja tamten temat sobie odpuściłem, ale z chęcią dowiem się czy dało się to naprawić.
  • REKLAMA
  • #3 10269953
    wiśniowy18
    Poziom 33  
    Ocena: 103
    Wgrywałem pod konkretny produkt, chciałem jeszcze teraz zobaczyć czy zrobie go przez update z karty, ale naprawa boota Riffem nie pozwala mi na wejscie w bootloader, ciągle logo htc i wykrzykniki w rogach. Mogę wysłać te telefony na gwarancję, ale lepiej by było rozwiązać problem we własnym zakresie bo wychodzi na to że to jakiś notoryczny przypadek w tym modelu.
  • REKLAMA
  • #4 10269968
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    Widać nie jedyny. Ja dostałem go "bo się wieszał strasznie". Mam możliwość jeszcze na nim popracować więc jak uda ci się go wskrzesić to podziel się wiedzą ;)

Biorąc pod uwagę to ile się z Tym męczyłem to jednak na twoim miejscu oddał bym go na gwarancję, ponieważ może to być coś więcej niż Nam się wydaje. A wierz mi, naprawdę spędziłem nad nim czasu dużo. Ale przynajmniej lutuje teraz piny do desire z zamkniętymi oczami. Hahahaha
REKLAMA