logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki amplituner stereo do 400 zł z mocnym basem i pilotem?

gwardzista 18 Gru 2011 12:45 1748 4
REKLAMA
  • #1 10274147
    gwardzista
    Poziom 9  
    Witam, mam dylemat od dłuższego czasu szukam jakiegoś wzmacniacza/amplitunera stereofonicznego moja sytuacja wygląda następująco:

posiadam 2 kolumny robione ręcznie przez kolegę ale świetnie się sprawujące były konstruowane pod radmora 5412 i świetnie to się ze sobą komponowało niestety nie posiadam żadnych informacji odnośnie ich parametrów

radmorek się spalił parę lat temu i przesiadłem się na technicsa su-v300 ale tutaj mam problem odnośnie wręcz braku jakiegoś głębszego basu który uzyskiwałem na radmorze

i moje pytanie teraz co zakupić?? potrzebowałbym prawdopodobnie czegoś z mocą 2x50w i mam dodatkowe zapotrzebowanie na sterowanie pilotem

zastanawiałem się nad su-v500 także technicsa ale obawiam się ze tam także zawiodę się na dźwięku jaki będzie się wydobywał z takiego zestawu
  • REKLAMA
  • #2 10274323
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    Potrzebujesz koniecznie ampli ? Lepiej wziąć wzmacniacz a tuner sobie w razie potrzeby dokupić.

Technicsy sobie daruj, one cierpią na płytkie brzmienie i jeśli je już brać to co najmniej z korektorem.

W tej cenie celowałbym albo w Yamahę lub Pioneer.

Napisz coś więcej o tych kolumnach, jaka jest wielkość pomieszczenia bo może nie potrzebnie doszukujesz się przyczyny we wzmacniaczu a problemem mogą być te kolumny bądź za małe/za duże pomieszczenie.
  • REKLAMA
  • #3 10277387
    gwardzista
    Poziom 9  
    moze byc wzmacniacz jak najbardziej co do kolumn wlasnie chodzi o to ze tak jak napisalem na poprzednim wzmaku tj radmor 5412 gralo swietnie teraz na tym ledwo zipie ale zauwazylem ze jak skrece potencjometr balansu wzmaka na jeden kanal to gra to dobrze tylko tak jakby przy 2 nie dawal rady nic lepszego z siebie wyksztusic

jutro troche jedna rozkręce i zerkne co tam siedzi w srodku

Regulamin p.3.1.13. Proszę poprawić niechlujną pisownię! [Pablo]
  • REKLAMA
  • #4 10279214
    gwardzista
    Poziom 9  
    dobrze a więc co do samych kolumn:
    każda z nich ma w sobie trzy 8 omowe głośniki:
    wysoko tonowy 50w
    średnio tonowy 80w
    niskotonowy(woofer) 240w

podłączone są do trójdrożnej zwrotnicy z której wyczytałem jedynie:
    p-200w
    12db/8omów
    fp-800/4.1 khz

i jak wcześniej pisałem jak najbardziej wystarczy mi sam wzmacniacz ale zależy mi miedzy innymi na sterowaniu z pilota
  • #5 10279297
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    Jeśli szukasz czegoś z pilotem to zaproponuję np Denon PMA-680R, Pioneer A-503R, może Yamaha AX-392/492, AX-396 trafi się z pilotem.
REKLAMA