logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor Grundig Xephia 42 PW 110-5501 , blokada rodzicielska

justys07 19 Gru 2011 16:02 3660 9
REKLAMA
  • #1 10279533
    justys07
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich,
    w naszym telewizorze została włączona blokada rodzicielska i teraz telewizor w ogóle się nie włącza, w dodatku nie mamy oryginalnego pilota. co dalej? czy zakupienie oryginalnego pilota coś da? bardzo proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 10279807
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Bez pilota tv nie włączysz trzeba poszukać pilota o oznaczeniu TP160C często do kupienia od 10zł w górę i zdjąć blokadę a pilot zostawić sobie na przyszłość.
  • #3 10282959
    justys07
    Poziom 10  
    to idę kupić pilot, czyli może być ten zamiennik , nie musi być oryginalny?i co dalej mam zrobić jak będę mieć pilot?bardzo proszę o wskazówki :D
  • REKLAMA
  • #4 10355826
    justys07
    Poziom 10  
    Witam ponownie proszę o pomoc , zakupiłam oryginalny pilot i nie wiem co teraz zrobić jak zdjąć tą blokadę? nie pojawia mi się żadnej informacji o podaniu hasła
  • REKLAMA
  • #5 10360568
    egon42
    Poziom 37  
    Z reguły trzeba wejść w menu tv poszukać funkcje blokada rodzicielska i ją wyłączyć. Wcale nie musi to być pytanie o hasło w większości wystarczy włączyć czy wyłączyć.
  • #6 10366745
    justys07
    Poziom 10  
    tylko problem jest w tym iż nie da się go w ogóle włączyć
  • REKLAMA
  • #7 10371004
    kazikszach
    Poziom 39  
    Ocena: 1092
    Skąd wiesz, że masz włączoną blokadę rodzicielską?
    Pilotem powinien dać się włączyć, może się popsuł i stąd myślisz, że jest blokada.
  • #8 10381405
    justys07
    Poziom 10  
    wiem ponieważ mąż ją włączył myśląc że przez to odblokuje się więcej kanałów a po prostu ją włączył

Dodano po 1 [minuty]:

justys07 napisał:
    wiem ponieważ mąż ją włączył myśląc że przez to odblokuje się więcej kanałów a po prostu ją włączył

niestety nie zna dobrze angielskiego a ja wiem że to znaczy blokada rodzicielska

Popraw pisownię!
    [_P_]
  • #9 10385525
    egon42
    Poziom 37  
    Problem w tym że blokada rodzicielska działa w ten sposób że blokuje włączenie tv klawiszami funkcyjnymi, czyli włączamy blokadę chowamy pilot i nie da się włączyć tv klawiszami ale za pomocą pilota włączyć się da normalnie. Jak koleżanka teraz za pomocą pilota nie może włączyć tv to albo ma wyjątkowego pecha i nowy pilot jest uszkodzony albo mąż nie włączył blokadę rodzicielską tylko grzebał w trybie serwisowym i coś poprzestawiał o czym mogło by świadczyć to
    justys07 napisał:
    myśląc logicznie jak można coś odblokować włączając blokowanie. Ludzie gdzieś poczytają że zmieniając coś w TS mogą coś odblokować wchodzą w TS grzebią na potęgę i uśmiercają tv a potem nie chcą się przyznać myśląc że im się upiecze. W zasadzie nie zostaje koleżance nic innego niż zwrócić się do jakiegoś dobrego serwisu aby stwierdził co i jak z tym tv a kosztami naprawy do przykładu obciążyć męża za karę.
  • #10 10385566
    justys07
    Poziom 10  
    Mówił że pisało parental control i myślał że na tym tv jest już blokada więc chciał ją wyłączyć , co poskutkowało niestety w drugą stronę:) no chyba mamy pecha , może to wina pilota, może to coś więcej wynikło, zatem jednak nieuniknione będzie wezwać speca:) dziękuję za zainteresowanie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telewizorem Grundig Xephia 42 PW 110-5501, który nie włącza się z powodu aktywnej blokady rodzicielskiej. Nie posiada oryginalnego pilota, co uniemożliwia wyłączenie blokady. Użytkownicy sugerują zakup pilota zamiennika (TP160C) lub oryginalnego, aby uzyskać dostęp do menu i wyłączyć blokadę. Istnieje również możliwość, że problem leży w uszkodzeniu nowego pilota lub w błędnym ustawieniu w trybie serwisowym. W przypadku dalszych trudności zaleca się skontaktowanie z serwisem technicznym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA