logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iphone 4 błędnie wpisywany kod blokady - kłódka

Glifiarz 20 Gru 2011 07:55 22371 14
REKLAMA
  • #1 10282546
    Glifiarz
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam wszystkich.

Mam problem ze swoim iphonem 4, niestety dostał się w niepowołane ręce ( został mi skradziony ), no i ktoś starał się złamać kod blokady metodą prób i błędów, co za tym idzie, na ekranie nie pojawiają się już 4 miejsca do wpisania kodu blokady, tylko kłódka.
    Wydaje mi się, zapytanie jest oczywiste, co można z tym zrobić i jak, jeśli wogóle coś się da.
    Najlepiej sposobami domowymi. Jeśli ktoś się orientuje jak to naprawić, proszę o dość szczegółowy opis, gdyż to mój pierwszy raz z iphonem ;-).
    Nie wiem jakich programów użyć i jak ich użyć.
    Proszę o pomoc gdyż nawet nie zdążyłem się nacieszyć telefonem.

Pozdrawiam bardzo serdecznie.
  • REKLAMA
  • #2 10282774
    KORJAR
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Sposobem na usunięcie kodu jest wprowadzenie iphona w tryb DFU i wgranie nowego softu za pomocą seryjnego kabla i programu Itunes (wszystko darmowe) Niestety wszystkie dane z telefonu zostaną usunięte.

1. Podłącz tel do kabla
    2. Wyłącz tel
    3. Przytrzymaj przez 3 sek "power"
    4. Nie puszczając "power" wciśnij przycisk "home" i trzymaj tak 10 sek (oba jednocześnie)
    5. Puść "power" dalej trzymając "home"

Komputer wykryje nowe urządzenie a program itunes da informacje o awarii z możliwością wykonania "odtworzenia" (jeżeli masz ściągnięty soft i nie chcesz podnosić wersji oprogramowania do najwyżej dostępnej możesz zaznaczyć pobrany plik trzymając klawisz "shift") Jeżeli klikniesz tylko na odtworzenie Itunes pobierze najnowszą dostępną wersję i wgra do Iphona.

Itunes
  • #3 10282873
    Glifiarz
    Poziom 16  
    Bardzo dzięki za info, jak tylko wrócę z pracy, spróbuje to zrobić, a wiesz może gdzie ściągnąć soft, żeby nie aktualizowac do najnowszej wersji??
    Jeśli wiesz to poprosilbym o link.
    Pozdrawiam i odezwe się wieczorem i napisze jak poszło.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10282902
    KORJAR
    Poziom 11  
    Zależy tylko jaką wersje posiadasz w tel.

Najprościej google... i przykładowo "iphone 4 5.0 download" :)
  • #5 10282973
    Glifiarz
    Poziom 16  
    W sumie masz rację, teraz tego nie sprawdze, ale jak go odblokuje to się dowiem.
    Pytałem o link bo nie chciałbym ściągnąć czegoś nie takiego jak powinno być.
    Wolałbym nie uwalić telefonu. Krótko mówiąc chodzi mi i zaufaną witrynę, gdzie soft będzie pewny.
    Pozdrawiam.
  • #6 10283000
    wiśniowy18
    Poziom 33  
    Ocena: 103
    KORJAR masz ty pojęcie o iphonach ??? Jedyną wersją jaką może wgrać to najnowsza wersja ponieważ tylko ta jest podpisywana przez apple na dzień dzisiejszy. Jak chce wgrać starszą to musi mieć zapisane shsh na serwerach saurika i odpowiednio wyedytować plik hosts na swoim komputerze. A jakie ma zapisane shsh (o ile ma :D) sprawdzi dopiero jak uruchomi telefon. Czyli najpierw flash do najnowszej wersji a potem można myśleć :D
  • #7 10283041
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Może iFaith odczyta shsh poprawnie - potem można podpisać FW.
  • REKLAMA
  • #8 10283042
    KORJAR
    Poziom 11  
    Przyznaje racje... moj blad... zostaje tylko najnowszy soft
  • REKLAMA
  • #9 10283046
    Glifiarz
    Poziom 16  
    Szczerze mówiąc, nie zależy mi na wersji softa, chce tylko żeby tel zaczął działać, nie ważne czy stracę wszystko co ja nim jest, bo większość mam już na kompie, kontakty wszystkie zapisane na pc, więc nie ważne jaki soft będzie.
  • #10 10283053
    wiśniowy18
    Poziom 33  
    Ocena: 103
    mobista napisał:
    Może iFaith odczyta shsh poprawnie - potem można podpisać FW.

szczerze to robie kilka iphonów dziennie i ten program mi jeszcze ani razu nie odczytal shsh :cry:
  • #11 10283080
    Glifiarz
    Poziom 16  
    Panowie, ja nawet nie wiem o czym teraz piszecie, nie wiem co to jest shsh
  • #12 10283137
    ebry
    Poziom 30  
    Ocena: 91
    Wyłącz iphona. Podłącz kabel do kompa ( nie do telefonu), teraz trzymając wciśnięty home, podłącz kabel do telefonu. Trzymaj tak do czasu zainstalowania sterowników przez komputer. Puść home i włącz iTunes. Postępuj zgodnie z instrukcją wyświetlaną przez iTunes.
    Nie czytaj bzdur które piszą tu koledzy. Nie ma sensu bawienie się shsh. Jest to tylko potrzebne do pełnego jailbreaka i simlocka, ale i tak zapewne masz za wysoki BB.
  • #13 10283162
    Glifiarz
    Poziom 16  
    Jailbreak jest narazie nie ważny, narazie potrzebuję odpalić telefon, tyle potrzebuje, potem pomyśle o jailbreak.
  • #14 10285574
    Glifiarz
    Poziom 16  
    zrobiłem jak mowiliscie, po zwolnieniu przycisku home wyskoczył komunikat ze tel dziala w trybie awaryjnym i trzeba odtworzyć iphona, klikam odtworz i zaczyna się pobierac, po czym wyskakuje błąd, ze i itunes nie może komunikować sie z iphonem, gdyż jest zablokowany,.
    A chodzi nam o usunięcie blokady, bo itunes chce żebym wpisał kod blokady.
    O co tu chodzi?
  • #15 10302173
    nokiafun
    Poziom 16  
    iOS 4.1 też jest podpisywany przez apple do dzisiaj jakby co :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z iPhonem 4, który został skradziony, a następnie zablokowany przez nieautoryzowane próby wprowadzenia kodu blokady. Po tym incydencie na ekranie pojawiła się kłódka zamiast pól do wpisania kodu. Użytkownicy sugerują, aby wprowadzić telefon w tryb DFU i przywrócić go za pomocą iTunes, co wiąże się z utratą wszystkich danych. Wskazówki obejmują podłączenie telefonu do komputera, wyłączenie go, a następnie wciśnięcie przycisku "power" i "home" w odpowiedniej sekwencji. Użytkownik pyta o możliwość pobrania starszej wersji oprogramowania, ale inni informują, że tylko najnowsza wersja jest podpisywana przez Apple. Problemy z komunikacją z iTunes oraz błędy podczas przywracania są również poruszane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA