logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blackberry Bold 9000 - 3G/GPRS - telefon łączy sie sam z internetem.

23 Gru 2011 20:29 3829 3
REKLAMA
  • #1 10296900
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 10379254
    linsztyl
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam,
    mam podobny problem. Chciałam się dowiedzieć czy dowiedziałeś się jak go rozwiązać. Pozdrawiam Martyna ;o)

ps.
    juto jadę do salonu, jak mi pomogą to na pewno napisze o co chodzi :)
  • REKLAMA
  • #3 10379378
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 10385354
    linsztyl
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam ponownie,
    w salonie także nie potrafili całkowicie sprostać temu zadaniu. Po wyłączeniu "Usługi Danych" telefon się nie łączy tylko jest jedno "ale" przy każdym ponownej próbie połączenia musisz ją włączać. Moim dodatkowym problemem było to że mój BlackBerry łączył mi się z netem za granicą a przebywam tam częściej niż w Polsce więc moje rachunki były gigantyczne :]

Od wczoraj mam też włączoną usługę BlackBerry w Play i telefon łączy mi sie z netem ale za free pobiera aktualizacji i inne pierdoły. Wspominałeś ze nie możesz wysyłać mms-ów bez tej usługi nie będziesz miał takiej możliwości. Dopiero wczoraj się o tym dowiedziałam :). Ponieważ to jest odgórnie tak zrobione przez BlackBerry masz usługę włączoną telefon ci działą w 100%, masz wyłączoną nie możesz korzystać z internetu (łączy Ci sie tylko ze stroną główną) - chyba że na WIFI, nie możesz wysyłać mms-ów, brak możliwości założenia skrzynki pocztowej a także nie działają ci programy takie jak Facebook, Twiter i inne które posiada twój telefon.

Lepiej zainwestować dodatkowo 10 zł w Usługe BlackBerry i mieć w 100 % telefon sprawny niż mieć wypasionego BlackBerry tylko do wysyłania sms-ów i dzwonienia :]

Pozdrawiam Martyna ;o)

ps.

Chłopaki z salonu mówili że taka usługa jest dostępna w każdej sieci.
REKLAMA