logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Era G1 – zawieszanie, brak zasięgu, SIM pełna – jak wgrać nowy system?

Kryszkowski 24 Gru 2011 12:41 1620 6
REKLAMA
  • #1 10298826
    Kryszkowski
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Witam, nabylem Era G1 i oto pojawily sie problemy:
    -ma wielkie zawiechy
    -czasami nie lapie dotyk, mozna poruszac sie za pomoca scrolla ale nic sie nie da zatwierdzic
    -po wlozeniu karty sim pojawia sie komunikat ze "Karta sim jest pelna" (a karta sim normalnie dziala na innych tel)
    -nie dziala aparat pojawia sie komunikat
    -nie lapie zasiegu
    -brak mozliowsci zalogowania sie do konta google
    -czasami wystepuje restar po wlaczeniu wifi

A skolei czasami dziala wszystko ok, nie zawiesza sie, dotyk lapie, wifi sie noralmnie wlacza, lapie zasieg. Ale potem wszystko idzie jakby chcialo a nie moglo.
    I moje pytanie brzmi jak wgrac tu nowy system i czy to jest wina softwera czy hardware?

Z gory dziekuje za odpowiedz.
  • REKLAMA
  • #2 10300756
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    Na początek przeprogramować .
  • REKLAMA
  • #3 10301130
    Kryszkowski
    Poziom 12  
    No tak tylko teraz mam problem z tym ze jak zrobilem upgrade systemu do RC7 nie moge sie zalogowac do google. Zadnej karty nie widzi. Cos ktos poradzi?
  • REKLAMA
  • #5 10301427
    Kryszkowski
    Poziom 12  
    Poczytam,
    Teraz zauwazylem ze na karcie z pleya widzi ja, jest zasieg ale na roamingu.
    A jak wkladam Ere nic, zero reakcji.
    Robiac telefon sugerowalem sie tym poradnikiem http://android-forum.pl/viewtopic.php?f=76&t=272
  • #6 10301476
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    No to teraz opisz jakie kroki z tego tutoriala zrobiłeś. Cid'a odczytałeś ? GoldCard masz ? Może spróbuj wgrać 29 ( teraz nie pamiętam, ale jeden flash był na rynek USA, drugi na Europe ).
  • REKLAMA
  • #7 10302402
    Kryszkowski
    Poziom 12  
    Cida odczytalem i zaminilem, stowrzylem GoldCarda i wrzuciem go na karte za pomoca HxD, pobralem softa rc29, zainstalowalem i teraz udalo mi sie zalogowac do konta google. Jednak telefon nadal ma straszne problemy z zasiegiem na erze a na play srednio, wina moze byc radioromu?
    Dalej bede probowalem wgrac nowego recovera, wlasnie z tego poradnika.

Warto jeszcze dodac, ze raz na jakis czas lapie zasieg, ale znowu dotyk nie dziala, potem jest go trudno wybudzic, a potem znowy wszystko dziala, ale bez zasiegu. I podczas wlozenia karty z Ery, automatycznie jest Airplane Mode i nie moge go wylaczyc.

Dodano po 1 [godziny] 57 [minuty]:

Wiec tak wgralem eClair by Laszlo zgodnie z poradnikiem.
    Mam HaykuroSPL i radio 2.22.19.26I.
    Wszystko ladnie wgrane, ale zasiegu wciaz nie ma, a jesli wejde w operatorow widzi wszystkich polskich, gdy probuje wybrac w tym wypadku Ere, caly czas sie rejestruje i nie moze sie polaczyc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z telefonem Era G1, w tym zawiechy, problemy z dotykiem, komunikaty o pełnej karcie SIM, nieprawidłowe działanie aparatu, brak zasięgu oraz trudności z logowaniem do konta Google. Po próbie aktualizacji systemu do RC7, użytkownik nie może zalogować się do Google i nie widzi karty SIM. Po wykonaniu kilku kroków, w tym stworzeniu GoldCard i wgraniu softu rc29, udało się zalogować do Google, ale problemy z zasięgiem i dotykiem nadal występują. Użytkownik rozważa możliwość problemów z radioromem oraz kontynuuje próby wgrania nowego recovery.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA