logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak zasięgu Huawei E173u-1 w sieci Orange po instalacji sterowników

power3 28 Gru 2011 19:02 3055 4
REKLAMA
  • #1 10314806
    power3
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Mam problem z w.w modemem w sieci orange.
    Najpierw zainstalowałem huawei_mobile_partner_16.001.06.01.500
    Następnie gdy komputer wykryl nowy sprzet zainstalowalem sterowniki huawei_drivers_win7_3.09.00.00\winxp
    po tym zabiegu w menadzerze urządzen modem widzialny jest jako karta sieciowa (huawei mobile connect-3g network card), modem (huawei mobilce connect-3g modem) oraz naped cd (huawei mass storage usb device)
    po uruchomieniu mobile partner w lewym dolnym rogu nie ma zasiegu.
    co moze byc przyczyną ? Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 10315603
    santiraf
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    1. Jaki masz system operacyjny?
    2. Czy po uruchomieniu aplikacji było pytanie o kod PIN czy masz może ofertę na kartę gdzie kod nie jest weryfikowany?
    3. Czy zestaw przywiózł Ci kurier dzisiaj czy wcześniej? A może kupowałeś w salonie? Bo może karta nie jest aktywna jeszcze? Czy sprawdzałeś w telefonie?

Podaj proszę więcej info i coś wymyślimy :)
  • REKLAMA
  • #3 10316608
    power3
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    1. System operacyjny to xp sp2 swiezo zainstalowany
    2. Po uruchomieniu najpierw woła pin ten sam co po wlozeniu do telefonu.
    Po wpisaniu woła kod identyfikujący?
    3. Zestaw kupiłem w sklepie. Karta jest na doładowania.
    Karte używałem wczesniej w telefonie przez który mialem udostepniony internet na laptopie. Po zainstalowaniu załączonych sterowników o2 również woła pin ale bez kodu identyfikującego i również nie ma zasięgu.
  • REKLAMA
  • #4 10320200
    santiraf
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pierwsza przyczyna wskazania braku zasięgu przez aplikację jest najbardziej prozaiczna... nie ma zasięgu :(
    Jeśli masz win XP SP2 zaraz po reinstalacji to czy doinstalowałeś wszystkie sterowniki do płyty głównej/portów usb?
    Czy masz możliwość/próbowałeś instalować jakąś aplikację Orange np. Orange Free zamiast Mobile Connecta? (No właśnie, masz Mobile Connect czy Mobile Partner?
    W tej aplikacji - czy tej co masz czy tej co zainstalujesz (jak będzie trzeba) masz gdzieś opcję zmiany pasma sieci? Chodzi mi o 2g/3g? Może modem próbuje szukać sieci 3g a w Twojej lokalizacji jest tylko 2g? Może to być także oznaczone jako GPRS(2g), WCDMA(3g), UMTS(3g).
  • #5 10328339
    Światłowód
    Poziom 11  
    Przd podłączeniem modemu 3G/3,75G,należy się upewnić,że weryfikacja kodu pin karty SIM jest nieaktywna.
    W celu wyłączenia weryfikacji kodu PIN ,można wykorzystać oprogramowanie modemu. Włącz ,,Mój komputer" i kliknij dwukrotnie ikonęinstelacji oprogramowania, a nasępnie wybierz opcje " TOLS"- PIN Operations"-"Disable PIN Veri_cation.
REKLAMA