logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić domyślny druk dwustronny na RICOH MP 4000 z ERP?

RICOMAN 28 Gru 2011 21:08 1379 3
REKLAMA
  • #1 10315687
    RICOMAN
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam Kolegów!

Klient posiada specjalistyczny program klasy ERP w którym niestety istnieje jeden uniwersalny (czytaj beznadziejny i bez żadnych opcji) sterownik z którego musi korzystać również i maszynka MP 4000.
    Ponieważ w sterowniku nie ma opcji włączenia druku dwustronnego czy można ustawić domyślnie (na stałe) w kserokopiarce tą funkcję tak aby nie ważne jaki dokument i jakiej wielkości drukowany był dwustronnie?

Niestety nie mam w tej chwili takiego urządzenia i nie mogę sprawdzić tego empirycznie więc wszelkie podpowiedzi byłyby mile widziane :)

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10321356
    RICOMAN
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    no to już zrobiłem w pierwszej kolejności ale niestety kserokopiarka mimo włączenia na stałe dupleksu, jak dostaje polecenie drukowania 2 kartek to i tak puszcza je pojedynczo :(
  • #4 10321702
    huberto233
    Poziom 26  
    Ocena: 27
    Chyba jakby to bylo takie proste to nie trzeba byloby sie bawic w sterowniku.

Skoro taki specjalistyczny program to powinna byc mozliwosc konfiguracji innego sterownika , zwrocilbym sie rczej z zapytaniem do tych wspierajacych ten soft jak dodac sterowniki do innych urzadzen.

Watpliwa sprawa z drukowaniem wszystkiego w duplexie bez sterownika,

Pozdr
REKLAMA