logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka, Indesit, WITL90, Nie reaguje po podłączeniu do gniazdka.

pablo_twa 29 Gru 2011 15:53 1664 6
REKLAMA
  • #1 10319116
    pablo_twa
    Poziom 10  
    Panowie, pojawił mi się na święta taki problem z moją pralką Indesit WITL90, w trakcie cyklu prania pralka się po prostu wyłączyła, nie daje żadnej reakcji po podłączeniu do gniazdka prądowego, nie świecą się żadne kontrolki, nie działa na próbę załączenia "start", po prostu cisza jedyne co słychać to dźwięk blokującego się zamka pokrywy. Po odłączeniu od prądu zamek się rozłącza i można podnieść pokrywę. Sprawdziłem filtr przeciwzakłóceniowy bo był okopcony, styki się zgrzały i stopiły obudowę, ale po wymianie na inny - nie ma zmiany, sprawdziłem płytkę modułu i też jest okopcona, ale o dziwo jednolicie na całości więc trudno ocenić co tak naprawdę padło. Może ktoś miał podobny problem ? Nowy moduł to 500zł, dość sporo jak na cenę tej palki 980 zł ;-) Jeśli może ktoś pomóc będę bardzo wdzięczny ;-)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10319431
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1402
    Sprawdź w programatorze obwód zasilania elektroniki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10319641
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1495
    zdjęcie kolego zdjęcie modułu
  • #4 10319814
    pablo_twa
    Poziom 10  
    Zdjęcie modułu
    Model Code: 21500958501,
    S/N 0839207532,
    SW: 1.3.9,
    Bitrom Code: 30410783 39/2008.

Dodano po 7 [minuty]:

Zdjęcie Modułu:

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Dodano po 3 [minuty]:

i jeszcze jedno :

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 10321396
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 10334617
    pablo_twa
    Poziom 10  
    Przepraszam że nie odzywałem się Panowie kilka dni ale końcówka roku więc nie było czasu - trzeba było w pracy trochę posiedziec.

Rozumiem że zdjęcia są mało czytelne ;-)

Więc zrobiłem dokładniejsze - po dokładnym obejżeniu modułu wygląda na to że najbardziej okopcony jest element z numerem "267/08" na płytce wlutowanej pionowo do modułu, nie wiem co to za element opis na naklejce : DNB5002EL/LSE 0818 F3. Przy nóżkach widoczne jest przypalenie ze strony gdzie są 3 nóżki.

Jakieś pomysły się komuś nasuwają ?

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #7 10334693
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3226
    pablo_twa napisał:
    Jakieś pomysły się komuś nasuwają ?

Mi się nasuwa taki pomysł by kolega poprosił fachowca o pomoc. I nie mam na myśli fotografa.

Aby skorzystać z pomocy forum to należy posiadać minimum wiedzy w danym temacie. Ponieważ autor tematu tego minimum wiedzy nie posiada, to nie spełnia wymogów i dlatego temat zostaje zamknięty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Indesit WITL90, która przestała reagować po podłączeniu do gniazdka. Po wyłączeniu w trakcie cyklu prania, nie świecą się kontrolki, a jedynym dźwiękiem jest blokada pokrywy. Sprawdzono filtr przeciwzakłóceniowy oraz płytkę modułu, która wykazuje oznaki przypalenia. Użytkownik prosi o pomoc w diagnozie, zwłaszcza w kontekście uszkodzonego elementu na płytce. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie obwodu zasilania oraz konsultacja z fachowcem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA