logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrofon SteelSeries Siberia v2 - echo i buczenie zamiast głosu w TeamSpeak 3

GreenBongo 29 Gru 2011 17:53 10850 14
REKLAMA
  • #1 10319748
    GreenBongo
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam !

Kupiłem słuchawki SteelSeries Siberia v2 i jest problem bo mikrofon buczy bądź jest straszne echo + zamiast słychać mnie, słychać dźwięki z gry. Głównie potrzeby jest mi do rozmów na Team Speaku 3. Próbowałem instalować aktualizacje do karty dźwiękowej ale i tak nie pomogło. Zmienianie ustawień etc nie pomogło. Googlowałem problem ale nie widziałem rozwiązania dla mnie.

Proszę o pomoc.

Specyfikacja systemu :

System operacyjny: Microsoft Windows XP Professional
    Dodatek service pack systemu operacyjnego: Dodatek Service Pack 3
    Typ procesora: Intel Pentium III Xeon, 2266 MHz (9 x 252)
    Karta wideo: ATI Mobility Radeon HD 3400 Series (512 MB)

Karta dźwiękowa ATI HD Audio rear output
    Karta dźwiękowa Realtek HD Audio output
  • REKLAMA
  • #2 10320157
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 10320196
    bodziom257
    Poziom 21  
    Ocena: 17
    Z paska w prawym dolnym rogu uruchamiasz głośność główną. W miejscu gdzie masz urządzenie miksujące wybierasz Realtek HD Audio Input zaznaczasz wszystkie sterowniki głośności z pola niżej i klikasz na OK. Pojawi się okienko z suwakami. Zaznaczasz WYCISZ pod wszystkim oprócz Regulacja nagrywania i Głośność mikrofonu. I gotowe. Teraz zamykasz okienko regulacji i sprawdzasz czy działa. To samo możesz zrobić w sterowniku karty dźwiękowej w zakładce MIKSER. Tam wyciszasz wszystko oprócz Głośność mikrofonu.
    Jeżeli pomogłem kliknij POMÓGŁ.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 10320425
    GreenBongo
    Poziom 9  
    Mam coś takiego :
    Mikrofon SteelSeries Siberia v2 - echo i buczenie zamiast głosu w TeamSpeak 3

Jeśli można prosiłbym o instrukcję wyłączenia zintegrowanej karty dźwiękowej.
  • #5 10320709
    bodziom257
    Poziom 21  
    W tym okienku po lewej zaznacz obydwie opcje (Mikrofon i Miks Stereo) i kliknij OK. Przejdziesz do okienka z dwoma suwakami. Pod suwakiem Miks Stereo zaznacz WYCISZ natomiast suwak Mikrofon ustaw na maksymalną głośność.
  • REKLAMA
  • #6 10321305
    GreenBongo
    Poziom 9  
    Niestety dalej jest szum i słychać odgłosy gry lub klikania myszki zamiast mojego głosu.
  • REKLAMA
  • #7 10321563
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 10322300
    bodziom257
    Poziom 21  
    Ale kolega GreenBongo ma Windowsa XP SP3. Sprawdź jeszcze czy na tej liście (Urządzenie miksujące) tam gdzie wcześniej wybrałeś Realtek HD Audio Input masz dostępne ATI HD Audio rear Input. Jeżeli tak to postępuj tak samo jak w przypadku wcześniejszym (Realtek HD Audio Input) czyli wycisz wsztstko poza opcją Mikrofon.
  • #9 10322509
    GreenBongo
    Poziom 9  
    Dzięki bodziom257 za pomoc już mikrofon normalnie działa ale nawet, gdy np nie trzymam przycisku mówienia słyszę siebie w słuchawkach i ten szum. Jeśli łaska pomocy ^ ^
  • #10 10322863
    bodziom257
    Poziom 21  
    Czy oprócz swojego głosu słyszysz w słuchawkach dźwięki z gry?
    Do zestawu dołączone były jakieś sterowniki/oprogramowanie? Jeżeli tak to możliwe że musisz poszukać w sterach i zmienić ale co dokładnie tego nie wiem gdyż nie miałem styczności z takim zestawem.
  • #11 10323600
    GreenBongo
    Poziom 9  
    Np : nie mam włączonej gry, żadnego programu komunikacyjnego i włączam mikrofon. Gdy dotykam mikrofonu słyszę ten brzdęk albo jak coś mówię. Nie wiem o co do chu pana już z tym chodzi xd

p.s sterowników żadnych nie było.
  • #12 10324394
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #13 10325785
    GreenBongo
    Poziom 9  
    DirectX 9.0c
  • #14 10326207
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z mikrofonem w słuchawkach SteelSeries Siberia v2, który generuje echo i buczenie, a także rejestruje dźwięki z gry zamiast głosu. Pomocne sugestie obejmowały wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej, dostosowanie ustawień głośności w systemie Windows XP oraz wyciszenie niepotrzebnych źródeł dźwięku. Po zastosowaniu niektórych z tych rozwiązań mikrofon zaczął działać lepiej, ale nadal występowały problemy z szumem i rejestracją własnego głosu. Użytkownik nie miał dostarczonych sterowników do zestawu, a jego system operacyjny to Windows XP SP3 z zainstalowanym DirectX 9.0c.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA