logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony MHCC50 - problemy z magnetofonami po wymianie pasków napędowych

waljo 30 Gru 2011 16:58 1513 3
REKLAMA
  • #1 10324341
    waljo
    Poziom 21  
    Ocena: 189
    Mam pytanko o magnetofony w tym sprzęcie mianowicie po wymianie pasków napędowych magnetofony zgłupiały prawy pracuje tylko w jednym kierunku, a lewy przewija zamiast odtwarzać kasetę, a przewijania brak. Po wymianie pasków w obu mechanizmach złożyłem je i wszystko się wydaje, że pasuje, co jest zatem nie tak. Może ktoś miał podobny problem?. Jeszcze jedno taśmy łączące panel magnetofonów z resztą założone prawidłowo.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10324542
    Jerzy Majkut
    Poziom 25  
    Ocena: 71
    Witam! Taśmy, może założyłeś prawidłowo, ale na pewno źle założyłeś paski lub nieprawidłowo zmontowałeś. Musisz rozebrać jeszcze raz i dokładnie prześledzić co z czym współpracuje i ponownie złożyć - powinno pomóc (chyba, że jakieś koło jest popękane). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 10324599
    waljo
    Poziom 21  
    Te mechanizmy składają się z dwóch części starałem się nic nie ruszyć podczas wymiany bo jest tam cała masa kółek zapadek itp. Chyba jednak muszę jeszcze raz to rozebrać. Pasek napędza tylko dwa duże kółka na szpulach taśmy i nic więcej.
  • #4 10338414
    waljo
    Poziom 21  
    Po kilku dniach "grzebanka" doszedłem do prostej. Okazało się, że jednak źle założyłem paski oba stare po prostu spadły i nie miałem właściwego punktu odniesienia co do tego jak one były założone, a to co wydawałoby się właściwe, właściwym jednak nie było. Właściwy ich przebieg był trochę inny. teraz wszystko działa OK. Mechanizmy są samo nastawialne ustawiają się same po włączeniu magnetofonu. Dzięki za pomoc.
REKLAMA