logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop Toshiba C660D-14E nie działa regulacja głośności

deathdieshard 30 Gru 2011 20:56 1350 7
REKLAMA
  • #1 10325650
    deathdieshard
    Poziom 9  
    Witam Serdecznie.
    Chciałbym prosić o pomoc, ponieważ pomysły mi się już skończyły.
    Posiadam laptopa Toshiba Satellite C660D-14E.
    Problem pojawił się 28 grudnia rano. Gdy podłączyłem kabel mini jack 3.5mm od wieży do laptopa i zacząłem pilotem zmieniać poziom głośności to ona w cale nie grała na swojej mocy (a ma 2x 250W) więc myślałem, że coś z nią nie tak więc podłączyłem głośniki 2.1 do laptopa i problem był ten sam, na słuchawkach zupełnie to samo.
    Mogłem dać głośność na Volume max, a wszystko grało cicho.
    Dodam, iż 27 grudnia wieczór wszystko działało bez problemu i grało bardzo głośno jak zawsze.
    Dzisiaj rano zrobiłem totalny format laptopa. Wszystkie programy i sterowniki zainstalowałem. Wszystko dobrze ustawiłem, lecz nic to nie pomogło.

Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić, bądź jaka może być tego przyczyna?
  • REKLAMA
  • #2 10325683
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 236
    deathdieshard napisał:
    bądź jaka może być tego przyczyna ??
    uszkodzone końcówki mocy wzmacniacza. Ale to tylko jedna z możliwości. Kolejna, to założyć temat, w odpowiednim dziale.
  • REKLAMA
  • #3 10326612
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 10327670
    deathdieshard
    Poziom 9  
    Aseri15 napisał:
    Rozebrać lapka tak aby było widać gniazdo. Sprawdzić elementy w jego pobliżu ( ścieżki, elementy SMD, punkty lutownicze ).

Wydaję mi się, że to nie jest dobry pomysł ponieważ laptop jest na gwarancji jeszcze bardzo długo i gdyby później w serwisie zobaczyli, że był rozbierany to nie uznają gwarancji, a zastanawiam się nad zakupem :Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany ponieważ nie chcę mi się czekać 14-21 zanim mi go odeślą, a potrzebuję go do pracy.
  • REKLAMA
  • #5 10328184
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 10335051
    deathdieshard
    Poziom 9  
    a teraz wyprawia cyrki :/ zaczyna się wieszać, ciągle 100% użycia procesora.. przeinstalowałem system z powrotem na oryginał i nadal jest 100% mimo, że nawet nie instalowałem programów prócz sterowników .. dzisiaj taki piszczący dźwięk wydawał przez 30 sekund aż ściskało głowę :/ nie wiem co się z nim dzieje, nic nie da się na nim zrobić
  • #7 10335440
    Vogelek23
    Poziom 34  
    Ocena: 84
    deathdieshard napisał:
    nie wiem co się z nim dzieje, nic nie da się na nim zrobić
    Zamiast się żalić bezproduktywnie na forum, trzeba oddać laptopa jak najszybciej na reklamację.
    Nikt Koledze nic tu nie poradzi, ponieważ i tak nie ma Kolega możliwości wykonania jakichkolwiek działań z uwagi na gwarancję.
  • #8 10335592
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Temat jest nieprzydatny dla forum, ponieważ laptop jest na gwarancji a jego właściciel ma zbyt małe kompetencje aby go naprawiać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem Toshiba Satellite C660D-14E, który od 28 grudnia ma trudności z regulacją głośności. Po podłączeniu głośników i słuchawek dźwięk jest cichy, mimo maksymalnego ustawienia głośności. Użytkownik przeprowadził formatowanie systemu i reinstalację sterowników, co nie przyniosło poprawy. Odpowiedzi sugerują możliwe uszkodzenie gniazda słuchawkowego lub końcówek mocy wzmacniacza. Użytkownik obawia się rozebrania laptopa z powodu gwarancji i rozważa zakup zewnętrznej karty dźwiękowej. W kolejnych wiadomościach zgłasza dodatkowe problemy, takie jak 100% użycia procesora i nieprawidłowe dźwięki, co prowadzi do sugestii o oddaniu laptopa na reklamację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA