logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG WD 10390NDK - pralka samoczynnie włącza się po cyklu prania, co robić?

bernard2008 02 Sty 2012 10:27 3777 3
REKLAMA
  • #1 10336466
    bernard2008
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.
    Jestem a raczej żona jest użytkownikiem pralki LG WD 10390NDK . Od około 4 lat pralka śmigała aż miło aż w kóńcu coś musiało się spie... tzn zepsuć. Pralka jest cały czas włączona do gnizadka zasilającego i po włączeniu przycisku ON / OFF nie działa. Wyciągnięcie wtyczki z gniazda i ponowne włożenie rozwiązuje problem ale, po skończonym cyklu prania gdy pralka sie wyłączy po jakimś czsie sama sie włączy tzn. sama włączy sobie zasilanie, nie pierze ale co jest grane.

Nie jestem noga z tego tematu ale zgłupiałem. Pytanie co moze być przyczyną?
    Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi, bo zona sie już niecierpliwi.
    Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 10336564
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Sprawdź włącznik - może jest uszkodzony/brudny.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10578648
    daronew
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Dodano po 2 [minuty]:

to może powodować upływność grzałki do masy a możesz odkodować wartość rezystora R-57 jest duży w koszulce niedaleko transformatorka
  • #4 10579505
    bernard2008
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    I rzeczywiście racja ,walnięty rezystor ale póki co nie mam mowy o odkodowaniu jego wartości bo jest tak przyjarany że nic z tego. Nie mogę obiecać na 100% ale jestem na dobrej drodze do zdobycia chematu płyty na której znajduje sie ten felerny element. Pozdrawiam
REKLAMA