Witam. Opiszę mój problem bo jest naprawdę dziwny. Ktoś przechwytuje moje smsy, i osób które do mnie piszą, i co najgorsze to wykorzystuje te informacje i podszywając się np. pod moją siostrę, matkę czy ojca pisze do mojej aktualnej dziewczyny i jej rodziców jakieś dziwne smsy. m.in. że jej nie lubią, albo gratulacje za zdany egzamin, i takie różne. Z poprzednią dziewczyną też tak było i nasz związek się przez to rozpadł, nie wytrzymała.
Gróźb karalnych żadnych nie było i to powstrzymuje policję żeby zająć się tą sprawą, bo to kosztowne itd.
Smsy wysyłane są z różnych numerów, różnych sieci i z różną częstotliwością.
Próbowałem już wielu rzeczy:
- zmiana numeru,
- zmiana sieci komórkowej
- zmiana aparatów telefonicznych na stare modele NOKI np żeby nie było możliwości wgrania programów szpiegujących
Wszystko na nic.
Czy znacie jakieś sposoby, programy dzięki którym ta OSOBA może takie rzeczy robić?
Czy jest jakaś możliwość namierzenia tej osoby na własną rękę?
Czy są jakieś urządzenia szpiegujące które są wstanie przechwycić smsy wysyłane z telefonu?
Będę wdzięczy za jakąkolwiek pomoc, prawną także, jeśli wiecie do kogo można by się zgłosić to też będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Gróźb karalnych żadnych nie było i to powstrzymuje policję żeby zająć się tą sprawą, bo to kosztowne itd.
Smsy wysyłane są z różnych numerów, różnych sieci i z różną częstotliwością.
Próbowałem już wielu rzeczy:
- zmiana numeru,
- zmiana sieci komórkowej
- zmiana aparatów telefonicznych na stare modele NOKI np żeby nie było możliwości wgrania programów szpiegujących
Wszystko na nic.
Czy znacie jakieś sposoby, programy dzięki którym ta OSOBA może takie rzeczy robić?
Czy jest jakaś możliwość namierzenia tej osoby na własną rękę?
Czy są jakieś urządzenia szpiegujące które są wstanie przechwycić smsy wysyłane z telefonu?
Będę wdzięczy za jakąkolwiek pomoc, prawną także, jeśli wiecie do kogo można by się zgłosić to też będę wdzięczny.
Pozdrawiam