logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć foldery z kłódką na dysku D w Windows 7?

Adrian1325 03 Sty 2012 02:18 4610 3
REKLAMA
  • #1 10341112
    Adrian1325
    Poziom 9  
    Witam. Od niedawna posiadam nowego laptopa i od razu pojawił się problem. A mianowicie na dysku "D" posiadam dwa foldery o nazwach: "1c7b52ad0466d4e6b1ff38d44a" oraz "8be0213dd01777a57509c165". Próba usunięcia ich kończy się komunikatem żeby uzyskać pozwolenie od Administratora (dodam że jestem jedynym użytkownikiem laptopa oraz jest tylko jedno konto - moje z uprawnieniami Administratora).

Dużo czytałem o tym problemie ponieważ posiada go wiele osób, mnie one by nie przeszkadzały gdyby nie to że są na widoku na dysku i mi go po prostu zaśmiecają.
    Próbując sam rozwiązać problem czytając wiele podobnych tematów (próba udostępniania i zmiany właściciela plików) doprowadziłem do tego iż same kłódki zniknęły lecz objawy przy próbie usunięcia pliku są nadal takie same. Niestety zmiana wizualna samego folderu nie za bardzo mnie cieszy.

Zastanawiając się po co te foldery w ogóle istnieją znalazłem że ich nazwa powiela się w katalogu "Sieć" ---> "WLASCICIEL_SAMS". W tym katalogu znajdują się trzy pliki: te wspomniane wyżej oraz "Users", dodam także że wszystkie foldery posiadają dopisek "Udział" (cokolwiek by to znaczyło). Lecz na tym moja wiedza się kończy.

Zakładam nowy temat ponieważ wyczerpałem już wszelkie znalezione przeze mnie sposoby usunięcia kłódek i samych folderów. Mam nadzieję że znajdzie się ktoś komu uda się rozwiązać ten problem.

Dziękuję oraz pozdrawiam.

P.S. Dodam również zdjęcia, może to komuś coś pomoże...

Jak usunąć foldery z kłódką na dysku D w Windows 7? Jak usunąć foldery z kłódką na dysku D w Windows 7?Jak usunąć foldery z kłódką na dysku D w Windows 7? Jak usunąć foldery z kłódką na dysku D w Windows 7?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10341126
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    A ja zapytam dlaczego chcesz je usunąć? Czy utrudniają pracę na komputerze? Antywirus je wykrywa jako zawierające wirusy? Co jest wewnątrz?

Najprawdopodobniej są to pozostałości po instalacji systemu. Ukryj je i nie będą Ci przeszkadzać. Jest pełno programów do usuwania normalnie nieusuwalnych plików/folderów.
  • REKLAMA
  • #4 10343076
    Adrian1325
    Poziom 9  
    Jak już pisałem te foldery mogły by sobie być ale nie na widoku, udało mi się je ukryć jednak jak coś robię to chciałem żeby to było zrobione do porządku, dlatego chciałem pliki usunąć. No ale trudno.

Dziękuje za odpowiedź oraz pozdrawiam.
REKLAMA