logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DEVELOP 162F - Jak ominąć czytnik kart tonera po wymianie?

WiechoK 03 Sty 2012 10:00 1694 4
REKLAMA
  • #1 10341472
    WiechoK
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Problem polega na tym że, po wyjęciu i włożeniu tonera ksero "wywaliło" prośbę o kartę tonera. W urządzeniu jest czytnik kart chipowych ale ja takowej niestety nie posiadam. Czy jest możliwość wykasowania tego komunikatu lub ominięcia tego czytnika kart albo jeszcze inny sposób aby urządzenie znowu funkcjonowało normalnie? Z góry dziękuję za rzeczowe podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 10348087
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 833
    Trzeba niestety zainwestować w zakup tonera ... Karta jest w zestawie z kartridżem. Same karty do Konica-Minolta 1600F można dostać w AGAWIE tylko nie gwarantuję że są kompatybilne z urządzeniami DEVELOP.

C.
  • REKLAMA
  • #3 10351037
    WiechoK
    Poziom 11  
    Ok, taką informację uważałem za oczywistą ale "tajemniczy pan" z serwisu podzielił się informacją z klientem, że w/w czytnik kart jest do ominięcia przez "dobrego elektronika". Moje pytanie jest proste: blef czy jednak coś w tym jest? Uważam się za elektronika ale "gościu" z serwisu mnie zaskoczył. Może ktoś miał też do czynienia z takim problemem - nie z panem z serwisu ale z kserokopiarką.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10352044
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 833
    Być może istnieje alternatywny firmware który omija kartę albo tak jak w SAMSUNG-u zeruje licznik po wyłączeniu i włączeniu urządzenia. Tego już jednak nie wiem bo wszyscy klienci co to kupili wytrzymywali zakup pierwszego tonera a potem zmieniali sprzęt na tańszy w eksploatacji.

C.
  • #5 10371286
    WiechoK
    Poziom 11  
    "copyman" dzięki za zaangażowanie. Klient będzie szukał nowego tonera. Temat uważam za zamknięty.
REKLAMA