logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć modem DSL-200 z routerem TP-LINK bez wejścia WAN?

DjCrazy 03 Sty 2012 18:45 2035 7
  • #1 10343556
    DjCrazy
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam modem DSL-200 i kupiłem do niego router TP-LINK i pisze, żeby podłączyć kable z routera WAN do LAN w modemie i jeszcze z routera LAN do laptopa.Problem pojawia się, gdyż w modemie nie ma takiego wejścia i jak to podłączyć ? Jeśli ktoś nie rozumiecie co ja tu po wypisywałem to piszcie wyśle wam schemat jaki jest w instrukcji :) i mam internet z telefonem w netii :D
  • #2 10343605
    Heinzek
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 494
    niestety to modem USB. spróbuj zamienić ten router na router ADSL.
  • #3 10343611
    K219
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam.
    Jeżeli dobrze kojarzę to Twój modem ma tylko złącze USB. A połączenie do rutera powinno być wykonanie skrętką z wtyczkami RJ45.
    Odpowiedź niestety jest tyko jedna: tego nie da się połączyć.

Rozwiązaniem może być wymiana rutera na takie ze zintegrowanym modemem lub wymiana modemu na taki który ma złącze RJ45.

Pozdrawiam.
  • #4 10343642
    DjCrazy
    Poziom 9  
    Dokładnie tak jak mówisz k219 a router ma adsl przynajmniej tak pisze ;) no szkoda dobrze że router mogę wymienić jeszcze. Zobaczę może mają z wejściem na USB. Dzięki za odpowiedź :)
  • #5 10343674
    Heinzek
    nie bierz z usb tylko odłącz modem i podłącz router z wbudowanym modemem adsl.
  • #6 10343725
    DjCrazy
    Poziom 9  
    A jak podłączyć kabel sieciowy skoro w routerze nie ma takiego wejścia ? Może masz racje ja sie nie znam na tym :)
  • #7 10343749
    Heinzek
    jeśli KUPISZ lub zamienisz to co kupiłeś na router ADSL to wtedy ma on
    1 złącze RJ11 gdzie podłączysz linię telefoniczną
    4 złącza RJ45 tutaj podłączysz komputery kablem sieciowym
    i WiFi gdzie bezprzewodowo podłączysz się do sieci
  • #8 10343764
    DjCrazy
    Poziom 9  
    Aaa to spróbuje zamienić dobra thx za info :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma modem DSL-200, który łączy się przez USB, oraz router TP-LINK, który wymaga połączenia przez złącza RJ45. W związku z brakiem odpowiednich portów w modemie, użytkownik nie może podłączyć routera. Użytkownicy sugerują wymianę routera na model ADSL z wbudowanym modemem, który posiada złącze RJ11 do podłączenia linii telefonicznej oraz złącza RJ45 do podłączenia komputerów. Użytkownik planuje wymienić router na model z wejściem USB.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA