logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przenosiny kontaktów z telefonu na kartę SIM - ucina litery

makaronmc 03 Sty 2012 19:52 5666 12
REKLAMA
  • #1 10344003
    makaronmc
    Poziom 30  
    Ocena: 239
    Witam

Dzisiaj przedłużyłem umowę z Plusem i dostałem Nokie E52.

Do tej pory miałem Nokie 3110c.

Wszystkie kontakty były zapisane w pamięci telefonu (3110Classic).
    Po wybraniu opcji przenieś kontakt do karty SIM, lubi ucinać literki w nazwie kontaktu.

Karta SIM dostałem przy zaciągnięciu pierwszej umowy w Plusie (około 2007 rok).

Czy jeżeli bym poprosił duplikat karty SIM to będzie on miał większą pamięć ?

Dodano po 26 [minuty]:

Od razu zapytam ile może orientacyjnie kosztować zdjęcie blokady SIM-LOCK z Nokii 3110c ? W czerwcu 2011r ściągałem blokadę z Nokii 5220 to płaciłem 20 zł.

Dodano po 5 [minuty]:

Można SIM-LOCKA ściągnąć za darmo bez wychodzenia z domu ?
    http://simlock.gsmservice.pl/1,278,simlock,Nokia_3110_Classic.html
  • REKLAMA
  • #4 10344558
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    Bez wychodzenia z domu i za darmo tylko w przypadku gdy posiadasz odpowiedni box oraz kabel do telefonu.
    Po pytaniach raczej wątpie że go masz- także udaj się do serwisu- najtańsza opcja w twoim przypadku.
    PS. Nie pytaj o koszty usługi- ceny są różne i zależne od serwisu.
  • REKLAMA
  • #5 10344615
    makaronmc
    Poziom 30  
    Ocena: 239
    No dobra to mamy wyjaśnione, jutro wdepnę do serwisu i zapytam.

Wrócę jeszcze do pytania czy nowa karta SIM będzie miała większą pamięć na nazwy kontaktów ?

Dodano po 1 [minuty]:

Czy mogę najpierw zdjąć SIMLOCKA a dopiero po tym zaktualizować soft ?

Bo na telefonie jest soft V5.5 z 2007 a do pobrania jest V07.21
  • #6 10344784
    elektronic-27
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Żeby wszystko było jasne. Locka tylko przez box, czyli w serwisie jeśli takowego nie posiadasz.
    Kolejność nie ma znaczenia. Mam tylko pytanie po co chcesz nowszy soft? Bo jak sądzę chodzi o tę 3110c. Mam identyczny telefon z identycznym softem i śmiga lepiej niż niejeden nowy z Androidem. Więc po co w koszta się pakować?
    A co do ucinania kontaktów to ten typ tak ma i najlepiej w salonie pytaj czy idzie coś z tym zrobić.
    A co do ceny, to mi locka by kumpel zrobił za przysłowiową dychę (bo ja akurat nie mam kabelka), soft pewnie tak samo.
  • REKLAMA
  • #7 10345181
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1426
    Po umowie do której miałeś nokię 3110c, możesz się udać do operatora i jeżeli operator ma taką możliwość usunie Ci blokadę za darmo lub za opłatą (wszystko jest zapisane w warunkach które otrzymałeś/podpisałeś u operatora). Kalkulatorem sam nie wygenerujesz kodu do usunięcia blokady simlock. Co do kart sim, one zawsze mają ograniczoną ilość (pamięć) i telefon skraca opisy. Podobnie może być, gdy masz przypisane po kilka numerów do jednego nazwiska, wtedy np adresy email czy telefony służbowe/domowe itd mogą się nie skopiować, dlatego sprawdź na wszelki wypadek. Wgranie nowego oprogramowania, nie zmieni faktu, że kontakty wejdą w całości na sim, bo to pamięć karty sim tak zaprogramowana.
  • REKLAMA
  • #9 10345214
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 417
    makaronmc napisał:

Czy jeżeli bym poprosił duplikat karty SIM to będzie on miał większą pamięć ?

Należy pamiętać że karta SIM ma swoją specyfikację i ilość znaków w nazwie kontaktu jest ograniczona.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik przedłużył umowę z operatorem Plus i otrzymał telefon Nokia E52, przenosząc kontakty z Nokii 3110c na kartę SIM. Napotkał problem z ucinaniem liter w nazwach kontaktów podczas transferu. Pojawiły się pytania dotyczące możliwości uzyskania duplikatu karty SIM z większą pamięcią oraz kosztów zdjęcia blokady SIM-LOCK. Użytkownicy wskazali, że karta SIM ma ograniczoną pojemność na nazwy kontaktów, co może prowadzić do ich skracania. Zasugerowano, że zdjęcie blokady SIM-LOCK można wykonać w serwisie, a operator może to zrobić za darmo po zakończeniu umowy. Użytkownik również pytał o możliwość wyłączenia aplikacji Communicator w nowym telefonie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA