logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta microSD 4GB działa w komputerze, ale nie w telefonach SE x8, LG KP500, Nokia 500

mariusz02212 03 Sty 2012 21:37 16855 9
REKLAMA
  • #1 10344720
    mariusz02212
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, ma kartę pamięci 4gb micro sd i po podłączeniu przez czytnik SD do kompa działa jak należy.. a jak ją podłącze do telefonu to nie działa..
    sprawdzałem na kilku telefonach i nie działa ( SE x8, LG Kp500, Nokia 500) na żadnym z tych telefonów nie działa.. a dodam jeszcze że w Lg Kp500 i w SE X8 działała wcześniej bez zarzutów.. Bo w SE x8 Miałem ją przez 2 miesiące a potem zmieniłem na 8 gb.. A co do LG to wkładałem ja tam od czasu do czasu i działała.. Powiedzcie mi co mogę zrobić by działała? tak jak wcześniej?
    Formatowałem ją do domyślnych wartości i też nie działa w telefonach tylko..
  • REKLAMA
  • #2 10347890
    Krzysiek99925
    Poziom 15  
    Witam
    Karta micro SD 4gb to najprawdopodobniej SDHC, proszę zobaczyć w instrukcji telefonu czy obsługuje takie karty, powinno pisać, ostatnio miałem podobnie z kartą do aparatu 4GB , nie każdy aparat ją czytał.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 10348061
    Jaro070
    Poziom 24  
    Ocena: 35
    @U.P.
    Wszystkie telefony, które są podane w 1. poście obsługują karty SDHC, więc nie w tym problem

@**Mariusz**
    Podaj nazwę producenta tej karty. Spróbuj sformatować tą kartę na komputerze.
  • #4 10349876
    mariusz02212
    Poziom 9  
    Ale przeczytajcie ze zrozumieniem, że wcześniej działała!
  • REKLAMA
  • #5 10349982
    MLRwin
    Poziom 18  
    Ocena: 52
    Jaka firma karty? Gdzie ta karta lezala? Zrob format tej karty przez program sdformatter i daj znac jak Ci poszlo.
  • #6 10801406
    donkucik
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam, mam podobny problem: przez kilka tygodni karta MicroSDHC 8GB działała w Samsung Galaxy Ace. Potem zniknęła. Gdy podłączyłem do komputera, jest OK. Gdy do telefonu włożyłem starą kartę 2GB, też działa. Włączałem i wyłączałem kilka razy telefon, bez zmian. Formaowałem kartę SDFormaterem i też bez zmian. Czy mogę prosić o pomoc? Co zrobić?
  • REKLAMA
  • #7 10801727
    mariusz02212
    Poziom 9  
    A próbowałeś użyć jej w innym urządzeniu? A i Spróbuj tak jak ja, sformatuj zmień system plików, potem znowu sformatuj i potem powróć do pierwotnego systemu plików. I znów sformatuj. Wiem, może to trochę zagmatwane, ale u mnie podziałało.
  • #9 10802412
    mariusz02212
    Poziom 9  
    Też mam jazdę z jedną kartą. Jest, nie ma itp. Problem ze stykami. W jednym urządzeniu jest widoczna w innym nie, ale w tym samym inne karty są widziane. Sprawdź podkładając kawałek kartki złożony na dwa lub cztery aby docisnąć kartę.
  • #10 10803419
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 264
    Jeżeli jest widziana w komputerze, ale nie da się sformatować, to raczej musisz się z nią pożegnać.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z kartą microSD 4GB, która działa w komputerze, ale nie w telefonach SE x8, LG KP500 i Nokia 500. Karta wcześniej działała w tych telefonach, ale po pewnym czasie przestała być rozpoznawana. Użytkownik próbował formatować kartę, ale to nie przyniosło efektu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie, czy telefony obsługują karty SDHC, oraz proponują użycie programu SDFormatter do formatowania. Wskazano również na możliwość problemów ze stykami karty w telefonach. W przypadku braku możliwości sformatowania karty, sugerowane jest rozważenie jej wymiany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA