logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kodeki H.264/AVC do DVB-T na Medion CTX921 z ProgDVB?

jaros85 04 Sty 2012 21:51 2425 2
REKLAMA
  • #1 10349530
    jaros85
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    Witam jak w temacie.
    Mam kartę CTX921 V.2 DVB-T PCMCIA system Vista Buisness 64bit SP2 laptop NC6400
    Karta zainstalowała się automatycznie i za pomocą programu DScaler lub ChrisTV Lite normalnie odbieram telewizję analogową.

Problem pojawia się gdy chcę odbierać DVB-T. Program ProgDVB 6 rozpoznaje tuner znajduje kanały i tu się zaczynają schody.
    Zainstalowałem ffdshow (kodeki MPEG 4) miałem wreszcie obraz w programie ProgDVB ale po może 6 sekundach od rozpoczęcia oglądania dowolnego programu cały program się zawiesza. Jak odinstaluję ffdshow wtedy wszystko działa tyle że nie mam obrazu z tunera jest tylko dźwięk.

Jakie są inne programy do obsługi DVB-T w tym tunerze ewentualnie jakieś inne kodeki może można zainstalować :?: Chodzi o kodeki H.264/AVC
  • REKLAMA
  • #2 10352471
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 795
    Sprawdź na SPLASH LITE.
  • #3 10354620
    jaros85
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    Zauważyłem wcześniej że po instalacji PowerCinema program ProgDVB6 też na kodekach ffdshow przestał się zawieszać.
    Splash Lite też działa w miarę dobrze tyle że obraz i dźwięk trochę się rwie pewnie ze względu na słaby sygnał.

Mam jeszcze pytanie jakie programy oprócz Radiator nadaje się do obsługi radia w tunerach TV. PowerCinema oczywiście radio obsługuje ale może jakaś mniejsza aplikacja by się znalazła.
REKLAMA