logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć schemat pralki Ardo A1000?

25 Mar 2002 00:49 15147 6
REKLAMA
  • #1 9330
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 10607
    Baxio
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Zapewne potrzebujesz elektronikę do tej pralki. Ja naprawiam te sprzęty i niestety schematu nie znalazłem. Próbowałem szukać ale bez skutku.Jesli potrzebujesz wartość lub symbol któregoś elementu to służę pomocą. Niestety programu do procka nie posiadam. Nowe moduły kosztują od 85 do 130 zł. - Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 65805
    POL02
    Specjalista AGD
    Ocena: 549
    Z symbolu pralki wynika że jest ona na odwirowanie 1000obr/min i posiada elektronikę na układzie TDA 1085.
    Jeżel tak potwierdz.Napisz o usterce.
  • REKLAMA
  • #5 840252
    siepan
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    macie moze namiary gdzie moge kupic taki moduł sterownika do takiej pralki ardo ? Pralka mi wariuje - pala sie na niej sciezki od strony złacza tuż przy przekazniku. Jednoczesnie zasysa wode i ja wypompowuje - masakra.

pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #6 840271
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano schematu elektronicznego do pralki Ardo A1000, która posiada silnik odwirowania 1000 obr./min i elektronikę opartą na układzie TDA1085. Jeden z uczestników wskazał link do schematu na forum elektroda.pl, który początkowo działał, lecz później pojawiły się problemy z dostępnością. W przypadku uszkodzenia modułu sterownika, szczególnie gdy palą się ścieżki przy przekaźniku i występują błędy w pracy pompy wody, zaleca się znalezienie przyczyny awarii przed wymianą płytki, aby uniknąć powtórnego uszkodzenia. Moduły sterujące do tego modelu kosztują od 85 do 130 zł i można je nabyć w hurtowniach AGD, serwisach Ardo lub sklepach z częściami AGD, a także w internetowych hurtowniach elektronicznych takich jak tme.com.pl czy north.com.pl. W razie potrzeby można uzyskać pomoc w identyfikacji wartości i symboli elementów elektronicznych pralki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA