logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus X73SV TY346V - częste przerywanie połączenia WiFi co 30 minut

barmansz 07 Sty 2012 12:49 4068 5
REKLAMA
  • #1 10361238
    barmansz
    Poziom 2  
    Witam
    Niedawno zakupiłem laptopa ASUS X73SV TY346V i7 2,2G 8G 750G GT540 CUDA Win 7 dokładnie ten model : [url=]http://allegro.pl/asus-x73sv-ty346v-i7-2-2g-8g-750g-gt540-cuda-win-7-i1996250013.html[/url]
    Problem mój polega na dość częstym (co 30min) przerywaniu połączenia WIFI, od pierwszego uruchomienia. Pragnę dodać że ruter z wbudowanym modemem od Vectry działa prawidłowo, nie resetuje się, PC jak i omawiany asus na kablu OK. W laptopie na pasku dostęp do internetu siła połączenia znakomita, nie pokazuje ikonki wyszukiwania sieci, pobierania adresu. Aktualizacja jak i ponowna instalacja sterowników karty sieciowej oraz wlan nie przyniosła oczekiwanej poprawy.
    Czy przyczyną może być wadliwa karta sieciowa?
    Wdzięczny był bym za wszelkie sugestie i porady dotyczące mojego problemu, być może mógłbym uniknąć reklamacji komputera, gdyż wiele czytałem negatywnych opinii na temat serwisu gwarancyjnego asusa.

Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 10363239
    iamtheone
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Witaj!
    Wyłącz opcję wyłączanie karty sieciowej w celu oszczędzania energii .

Start - Panel sterowania- Menedżer urządzeń - Karty sieciowe - Karta sieciowa ... - Klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy właściwości - Zarządzanie energią - odznaczamy "zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" - OK

Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #3 10369518
    barmansz
    Poziom 2  
    "iamtheone" dzięki za radę ale niestety nie pomogło, nadal zrywa połączenie
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 10370566
    tttrane
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Nie wiem czy to by pomogło, ale spróbuj może znaleźć na internecie jakiś menadżer sieci wifi i spróbuj z niego skorzystać, nie z tego windowsowego. Może dzięki użytkowaniu tego menadżera by nie rozłączało. Zawsze warto czegoś spróbować. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 10371040
    riki007
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    A ja bym proponował sprawdzić, czy połączenie z inną siecią wi-fi też będzie zrywało. Doświadczenie pozwala mi przypuszczać, że problemem może być konkretne zestawienie modemu vectry z twoją kartą wi-fi. Jeśli by tak było, że innej sieci nie będzie zrywało, to proponuję dokupić router wi-fi np TpLink.
  • #6 10376815
    barmansz
    Poziom 2  
    "riki007" sprawdziłem u znajomego na innym routerze, śmiga aż miło, żadnych przerw w połączeniu, widocznie tak jak "riki007" przypuszczałeś problem tkwi z zestawieniem modemu vectry z moją kartą wi-fi,
    dzięki za wszelkie odpowiedzi,
    pozdrawiam serdecznie
REKLAMA