logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TouchPad i mysz nie działają na laptopie - kursor zamarł, sterowniki nie pomagają

Wincenty75 08 Sty 2012 02:37 2649 2
REKLAMA
  • #1 10365471
    Wincenty75
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam. Mam problem z nawigacją w moim laptopie. TouchPad i mysz w ogóle nie działają. Po prostu kursor jest zatrzymany, w bez ruchu na środku ekranu i nie mogę nic z nim zrobić. Próbowałem podłączyć myszkę, ale to nic nie dało - cały czas bez ruchu. W trybie awaryjnym jest to samo. W BIOSIE sprawdzałem funkcja "Suport Legacy USB" jest włączona. Próbowałem zainstalować od nowa sterowniki do TouchPada ale to nic nie zmieniło. Ledwo co mogę teraz zrobić, nawet dla jakiś działań "ratunkowych". Trochę opanowałem skóry klawiszowo aby nimi posługiwać się, gdy chciałem chociaż uruchomić skanowanie komputera. Właściwie wszystko inne działa poprawnie na komputerze.
    Co robić? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 10365634
    maolat
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Kiedyś miałem podobny problem z TouchPadem, ale mysz pod USB chodziła prawidłowo, kombinowałem ze sterownikami, itd, do czasu kiedy kolega powiedział, że może mam TouchPada wyłączonego klawiszami funkcyjnymi (u mnie na Toshibie Fn + F9) i tak też było.
  • #3 10388846
    Wincenty75
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Te skóry Fn+... nie działają. Odinstalowałem sterownik, ściągnąłem z internetu nowy, zainstalowałem i dalej to samo. To samo się wyświetla i w właściwościach sprzętu - TouchPada pisze: System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)
    Co robić? Proszę o pomoc.
REKLAMA