logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SyncMaster T200 HD – brak obrazu DVB-T, komunikat HD nieobsługiwane

Incognitto25 08 Sty 2012 12:40 5718 3
REKLAMA
  • #1 10366475
    Incognitto25
    Poziom 1  
    Witam mam monitor model Samsung SyncMaster T200 HD z wbudowanym tunerem Tv.

Chciałem prosić Was o pomoc...

Jak wiemy już Polska nadaje programy naziemnej telewizji cyfrowej...
    Poszukałem na dtv znalazłem te programy lecz, nie mam obrazu.Jest komunikat
    "Rozdzielczość HD nie jest obsługiwana " a głos danego programu słychać.W dolnym lewym rogu widnieje napis stereo ...

Czy muszę kupić dekoder stb ,czy są jeszcze jakieś inne sposoby rozwiązania tego problemu?

Może po prostu ja coś źle robię ?

Z pozdrowieniami

Mariusz....
  • REKLAMA
  • #2 12754262
    Kris-59
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Mam dokładnie ten sam problem, wyłapał wszystkie cyfrowe stacje i wyświetla nazwę programu ale nie wyświetla obrazu , dźwięk jest.
    Prawdopodobnie ten model nie obsługuje MGEG4?

Wlazłem do menu serwisowego , ale tam nie znalazłem nic do zmiany rozdzielczości, więc trzeba pewnie zmienić firmware na jakiś nowszy .
    pogrzebałem trochę w necie ale nie znalazłem nawet u Samsunga.

kilka fotek z menu serwisowego:

mój firmware to T-T200PEUD-2102.0 z daty 2008/11/16.
    jeżeli ktokolwiek wie cokolwiek w podanym temacie proszę o wpis.
    Załączniki:
    • Samsung SyncMaster T200 HD – brak obrazu DVB-T, komunikat HD nieobsługiwane pmenu-8.jpg (162.26 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung SyncMaster T200 HD – brak obrazu DVB-T, komunikat HD nieobsługiwane pmenu-7.jpg (105.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung SyncMaster T200 HD – brak obrazu DVB-T, komunikat HD nieobsługiwane pmenu-2.jpg (168.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung SyncMaster T200 HD – brak obrazu DVB-T, komunikat HD nieobsługiwane Menu.jpg (95.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 12754499
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5429
    Kris-59 napisał:
    Wlazłem do menu serwisowego , ale tam nie znalazłem nic do zmiany rozdzielczości, więc trzeba pewnie zmienić firmware na jakiś nowszy .

I to pozwoli odebrać DVB-T MPEG4 w PL?.
    Kris-59 napisał:
    Prawdopodobnie ten model nie obsługuje MGEG4

Cytat ze strony producenta:
    "Monitor T220HD o model code LS22TDDSUV/EN posiada tuner MPEG-2, natomiast monitory T220HD wyprodukowane w 2009 o model code LS22TDVSUV/EN będą posiadać tuner MPEG-4."
  • #4 12755194
    Kpc21
    Poziom 23  
    Ocena: 101
    Trzeba dokupić STB. Wbudowany tuner TV jest w Polsce bezużyteczny (może poza odbiorem kanałów zza zachodniej granicy), kupując monitor przepłaciłeś.

Dokup tuner i podłącz po HDMI.
REKLAMA