Poszukuję sterowników do płyty MSI RS482M4 (ms-7191)
po zainstalowaniu windowsa nie mam głosu ani zadnych sterowników do tej płyty komputer golizna.
Najbardziej zalezy mi na sterownikach abym miał głos czyli sterowniki audio obszukałem w necie i nigdzie nie moge znaleść jesli by mi ktos pomógł byłbym bardzi wdzięczny
Teoretycznie moja wersja to L, bo płyta nie ma ani wyjścia DVI, ani Firewire
Sterowniki podane na stronie to abstrakcja. Do LAN nie musiałem szukać, bo winda XP SP3 sama je znalazła. Sterownik od chipsetu po prostu na stronie ma 8 mb i nie instaluje się, a ten sam sterownik zaproponowany przez MSI Live ma ponad 358mb AMD_Chipset_Drivers_8.881.0.0.EXE (samorozpakowujący się rar) i instaluje jedynie southbridge, pomijając grafikę.
Identyfikatory oraz oprogramowanie typu driver max raz mówią, że to X200 a raz, że Radeon Xpress 1150. Mimo tego iż znajdują sterownik to nie są w stanie go zainstalować.
Ma ktoś może ten model płyty i oryginalną płytkę ze sterownikami producenta? Bo gotów jestem już uwierzyć, że ta płyta ma uszkodzoną w jakiś magiczny sposób tą kartę graficzną i stąd niemożność zainstalowania jej sterowników.
Po odpaleniu sterownik mówi, że nie ma urządzenia graficznego i w związku z tym nie może kontynuować.
ROZWIĄZANIE:
http://www.nodevice.com/driver/Radeon_Xpress_200/get34998.html Jest to sterownik od grafiki oraz chipsetu notebooka z Xpress 200 (czyli teoretycznie od takiego jaki został umieszczony na tym wynalazku MSI)
Instaluje się pięknie. po zainstalowaniu karta w menagerze widnieje jako Ati Radeon Xpress 1150. Uff mision complete
P.S. sterowniki od audio tej mobo to standardowy realtek azalia.