logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Standardowa karta graficzna VGA w windows 7, ATI Radeon 9100 Family.

wojtas6506 13 Sty 2012 18:27 9493 7
  • #1 10391854
    wojtas6506
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam! Jest to mój pierwszy post dlatego chciałem powitać całe forum.
    Również przeszukałem opcją szukaj mój problem, niestety do tego przypadku nie znalazłem odpowiedzi.
    Do rzeczy: Kiedy miałem system Win XP karta graficzna działała i była wykrywalna, a mianowicie ATI Radeon 9100 Family. Niestety, tóż po przeinstalowaniu systemu na Win 7, karta zmieniła się w Standardową kartę graficzną VGA. Instalowałem sterowniki z płyty, niestety, podczas instalacji wyświetla się błąd. Moje podejrzenia są takie, że karta jest po prostu za stara, na nowoczesny system Win 7.
    Dlatego zwracam się do was, drodzy forumowicze, o pomoc, by moja karta graficzna była wykryta i działała, zgodnie z jej przeznaczeniem. :D
  • #2 10391927
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    Karta ta nie jest wspierania wiec jeśli Windows 7 nie potrafi sam sobie pobrać sterowników pod tą kartę to trzeba by pomyśleć nad inną
    Możesz spróbować TE sterowniki
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 10392164
    wojtas6506
    Poziom 9  
    Po kliknięciu na pobierz, przekierowywuje mnie na strone producenta, a tam nie moge znaleźć swojej karty. Po prostu nie ma jej na liście.
    EDIT: Nawet po sciągnieciu automatycznego aktualizowania z ich strony nie znalazło mojej karty. Tworzą produkt a potem nie można go nawet znaleźć na ich stronie?
  • #4 10392210
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    wojtas6506 napisał:
    Po kliknięciu na pobierz, przekierowywuje mnie na strone producenta

No to niestety nie ma sterów pod ta grafikę dla windowsa 7
    wojtas6506 napisał:
    Tworzą produkt a potem nie można go nawet znaleźć na ich stronie?

Przecież ci napisałem że twoja karta jest niewspierana już od lat i jeśli Windows nie pobierze sterowników robionych przez MS bo ich nie ma to musisz zmienić grafikę
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 10392517
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 841
    Dla Radeonów od wersji 9200 są już dostępne sterowniki pod Win 7. Także albo zmiana karty lub zmiana systemu.
  • #7 10394815
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1076
    wojtas6506 napisał:
    Tworzą produkt a potem nie można go nawet znaleźć na ich stronie?

Cóż ten produkt ma już swoje lata.
    Karta mimo to powinna się dać zainstalować w systemie Windows 7 32bit do systemu 64 bitowego nie ma co z nią podchodzić.
    Można spróbować poniższy sterownik. Tylko instalujemy poprzez menadżera urządzeń -> wybieramy kartę i aktualizuj sterownik -> przeglądaj komputer...
    Załączniki:
    • Vista_ATI_Radeon_XDDM_6.14.10.6606.zip (2.62 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 10395004
    wojtas6506
    Poziom 9  
    Przez managera nie dam rady ponieważ nawet nie próbuje go wyszukać na dysku, ponieważ pojawia się info: System windows ustalił że sterownik jest aktualny dla: Standardowa karta graficzna VGA...." czy jakoś tak.
    Spróbuje bez managera zainstalować i zaraz dam info.
    EDIT: Bez managera nie wiem od czego zacząć, bo jest to plik WinRARa, a po wypakowaniu, nigdzie nie znajduje setup czy czegoś podobnego. Jakieś podpowiedzi?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną ATI Radeon 9100 Family, która po przeinstalowaniu systemu na Windows 7 została rozpoznana jako Standardowa karta graficzna VGA. Pomimo prób instalacji sterowników z płyty, występują błędy, a karta nie jest wspierana przez Windows 7. Użytkownicy forum sugerują, że karta jest zbyt stara i nie ma dostępnych sterowników dla tego systemu. Rekomendacje obejmują zmianę karty graficznej na nowszy model lub powrót do starszego systemu operacyjnego. Wskazano również, że dla kart Radeon od wersji 9200 dostępne są sterowniki pod Windows 7.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA