logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung B3410 - problem z wgraniem polskiego menu przez HWK, błąd 1st Boot Failed

*HaKeR* 18 Sty 2012 20:23 4223 5
REKLAMA
  • #1 10416102
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    Mój problem polega na tym że nie mogę wgrać PL Menu do tego samsunga tzn B3410. HWK go czyta (wchodzi w TAT MODE) Mobile Info, simlocka też mogę zrobić ale flasha już nie. Pobrałem soft z suportu, załadowałem dwa pliki
    MCU - B3410XXIK6.cla
    TFS - B3410XXIK6.tfs
    i po wciśnięciu Write Flash komunikat:
    1st Boot Failed
    Kabel NM_20pin E210
    Co robię nie tak? Poniżej dołączam zdjęcie.

Samsung B3410 - problem z wgraniem polskiego menu przez HWK, błąd 1st Boot Failed
  • REKLAMA
  • #2 10420069
    bat
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Próbowałeś OneNAND Downloader'em go przeflashować?

PS. Może banalne pytanie ale czy gniazdo w tel masz czyste? Miałem j700 ostatnio i tez połowicznie sie komunikował a po przeczyszczeniu pinów izo szczoteczką zaczęło go widzieć.
  • REKLAMA
  • #3 10421264
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    Nigdy tego nie robiłem i nie wiem jak to zrobić. Nie mogę eumlować portu com. Sterowniki mam zainstalowane ale w menadzeże urządzeń nie ma zakładki PORTY COM. I nie wiem jaki ustawić w programie:/
  • REKLAMA
  • #4 10428875
    bat
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Z tym bywają problemy jak sie okazuje nie tylko u Ciebie:
    U tego gościa po właczaniu tel w tyrbie dfu mode (klawisze PWRon+3+6) po 20sek przechodzi w SAMSUNG Mobile USB Device.
    http://samsung-mobile.com.pl/forum/Thread-b34...eprowadzic-proces-flashowania?highlight=b3410

Pewnie będziesz musiał zrobic sobie kabelek uart z emulacją portu usb>com, np na układziku PL2303.
    Jakiś stary kabel Foofa czy Forevera od starszych nokii czy jakiś innych telefonów będzie dobry.
    Żeby wykorzystać kabel z ufs'a najprościej zrobić tak:
    będziesz musiał w kablu usb=>com odpowiednie piny przylutować do gniazdka- RJ'ki żeńskiej (wylutowanej ze starej karty sieciowej czy routera itp) wg schematu ze zdjęcia tylko że nie zakończonego wtyczką micro usb tylko gniazdem rj45.
    Jeśli sie mylę niech ktoś mnie poprawi.

Ps. Próbowałeś emulować port com poprzez HWK i program Direct com?

• REKLAMA
  • #5 10431182
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 13230130
    trionik
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam, jeżeli jeszcze ktoś będzie miał taki problem to trzeba zaznaczyć dwie opcje:
    Auth Boot i Force MSL
    pozdrawiam
REKLAMA