logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać znikające zakładki w Operze na Windows XP?

gwidon13 20 Sty 2012 17:49 3548 6
REKLAMA
  • #1 10424274
    gwidon13
    Poziom 2  
    Jak w temacie, znikneły mi zakładki w operze z kilkuset zostały 4, nie ma ich w pliku bookmark.adr, za pomoca programu do odzyskiwania danych znalazłem plik bookmark - rozmiar wskazywał na to że jest ok, jednak po skopiowaniu okazało sie ze znikneły takze pozostałe zakladki.
    Także ktokolwek widzial ktokolwiek wie. Miałem tam duzo rzeczy zwiazanych z pracą i szkołą i bardzo zlezy mi na ich odzyskaniu. POMOCY.
    Mam win xp.
  • REKLAMA
  • #2 10424356
    lekto
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    Spróbuj użyć opera link może przestaną znikać.
  • REKLAMA
  • #3 10424684
    gwidon13
    Poziom 2  
    Ale jak wgrałem z powrotem stary plik bookmark to pojawiły sie te 4 co były.
    A i chodzi o to by odzyskac resztę tych starych.
  • #4 10426628
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 277
    Jeżeli pamiętasz nazwę lub URL którejś z zaginionych zakładek to poszukaj ich w zawartości 'System Volume Information'. Jak znajdziesz to zamiast zamieniać pliki spróbuj zaimportować...
  • REKLAMA
  • #5 10426788
    Paramedicum
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Jeśli nie uda ci się odzyskać zakładek, ostatecznie możesz przywrócić system do wcześniejszego stanu, kiedy zakładki jeszcze nie zniknęły. Zrób to jednak wtedy, kiedy wszystkie inne sposoby nie dadzą rezultatu.
  • REKLAMA
  • #6 10433779
    gwidon13
    Poziom 2  
    W system vol inf nie ma żadnych zakladek, tam są raczej pliki które zapisują cały stan kompa chyba, wiec nie wiem którego uzyć i z jakim rozszerzeniem.
    System przywracałem, nic to nie dało.
  • #7 10439628
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 277
    gwidon13 napisał:
    W system vol inf nie ma żadnych zakladek, tam są raczej pliki które zapisują cały stan kompa chyba, wiec nie wiem którego uzyć i z jakim rozszerzeniem.

Po to system został wyposażony w funkcję wyszukiwania plików/katalogów żeby w razie takiej potrzeby użyć jej do szukania... Wejdż do SVI, wcisnij Ctrl+F, wybierz 'Pliki i foldery' i w okienku 'Wyraz lub fraza w pliku:' wpisz nazwę lub URL jednej z utraconych zakładek (jeśli pamiętasz jakąś utraconą zakładkę).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z znikającymi zakładkami w przeglądarce Opera na systemie Windows XP, gdzie z kilkuset zakładek pozostały tylko cztery. Próby odzyskania zakładek poprzez plik bookmark.adr oraz programy do odzyskiwania danych nie przyniosły rezultatu. Użytkownik otrzymuje sugestie, aby skorzystać z funkcji Opera Link, przeszukać zawartość 'System Volume Information' w celu odnalezienia zaginionych zakładek, a także rozważyć przywrócenie systemu do wcześniejszego stanu, co jednak nie przyniosło efektów. Wskazówki dotyczące użycia funkcji wyszukiwania w SVI również zostały podane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA