logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nie chce się włączyć wlan wifi oraz bluetooth laptop asus n73sv-t029

janjan1970 21 Sty 2012 19:21 4054 0
  • #1 10429148
    janjan1970
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam
    posiadam laptop ASUS N73SV-T029 z windows 7 64bit

mój problem to nie mogę włączyć wifi wlanoraz bluetooth w windows 7.

wyłączyłem wifi z windows 7, żeby włączyć sieć lokalną LAN po wyłączeniu wifi wlan nie da się włączyć wifi
    więc odinstalowałem sterowniki wifi Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter i zainstalowałem ponownie Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter.
    po zainstalowaniu od nowa Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter nie mogłem zainstalować kontrolera sieci i nie miałem neta w sieci lan jak i nie miałem w sieci wifi wlan.
    zrobiłem więc format windows 7 i mam teraz nowy system windows 7 64bit.
    sterowniki zainstalowały się poprawnie do wifi wlan (Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter) oraz jak i do sieci lan.
    internet mam po kablu, ale wifi nie mam internetu.
    wifi oraz bluetooth nie chcą się włączyć w pozycji wireless consle 3
    gdy nacisnę wireless consle 3 wyskakuje mi na dole ekranu menu do włączenia i wyłączenia wlan i bluetooth.
    teraz menu wireless consle 3 opcje mam przezroczyste, że nie mogę włączyć.
    gdy nacisnę wlan lub bluetooth menu znika, niż było kiedyś, że kilka sekund i ikona się zmieniała na włączony i włączony wlan i bluetooth.
    nacisnąłem diagnostyka i naprawa wlan sieci bezprzewodowe. wyskoczył mi diagnostyce, że siec bezprzewodowa jest wyłączona
    router mam dir 300 działa mi przez problemu bo mam drugi komputer, ale stacjonarny podłączony przez sieć bezprzewodową, gdzie jest tam internet.

wcześnie bluetooth po zainstalowania sterowników bluetooth mi działa, ale gdy uruchomię ponownie komputer bluetooth nie działa już. po ponownym zainstalowania sterowników bluetooth mi zadziała tylko raz i tak w kółko. wie ktoś co może być tego przyczyną.

na dzień dzisiejszy bluetooth oraz wlan wifi nie chcą się włączyć w windows 7 64bit
    teraz nie mam pomysłu proszę o pomoc
    z góry dziękuje bardzo za odpowiedz
REKLAMA