logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N79 zawiesza się po wgraniu nowego softu Phoenix – objawy i możliwe usterki

Wazniak88 21 Sty 2012 20:30 1683 3
REKLAMA
  • #1 10429504
    Wazniak88
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, posiadam nokie model N79, dosyć mało spotykana. I mój problem polega na tym że przed wczoraj zaczęła się zawieszać, z początku myślałem że to symbian, więc wgrałem najnowszy soft phoenix-em, niestety problem dalej występuje <z 5 razy go flash-owałem>
    włączę go,pochodzi normalnie chwilkę i zawiesza się albo w taki sposób że
    1) kompletnie dead i tylko trzeba baterie wyjąc.
    2) albo tak że wszystko działa, kursor miga, także niby się nie zawiesił, ale jakby klawiatury nie było, bo w ogóle nie reaguje, i działa jedynie przycisk on/off <zmienia profile, przechodzi w tryb oszczędny bez problemu itp> czyli wszystko co można zrobić przyciskiem on/off
    3) lub zawiesza się w taki sposób że po naciśnięcia strzałki tylko ona działa i przeskakuje przez całe menu bez końca... i telefon na nic innego już nie reaguje.

Byłem w komisie ale czas oczekiwanie na telefon tam to wieczność, gość mi powiedział że to może być jakaś folia od klawiatury czy coś i że ona może robić zwarcie, już wam pokazuje jak to wygląda: <załącznik>
    i może faktycznie w tym coś być bo telefon tylko się zawieszał po naciskaniu tylko i wyłącznie przycisków od klawiatury.
    Testowałem go robiąc szybko zdjęcia jednocześnie przyciskając zbliżenia/oddalanie no i się nie zawieszał, leżał też 3 dni tylko włączony i nie ruszany i też się nie zawieszał i moje pytanie do was bardziej doświadczonych.
    NA ile to prawdopodobne że to jest to, a nie np. procek, być może miał ktoś już podobne objawy i doszedł do przyczyny, lub wie jak da rade to sprawdzić co klęka.
    Czekam na pomysły i propozycje :)
    Nokia N79 zawiesza się po wgraniu nowego softu Phoenix – objawy i możliwe usterki
  • REKLAMA
  • #2 10431689
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    Każdy telefon ma swoją usterką i rzadko kiedy się ona powtarza w takiej samej formie.
    Jeśli zawieszają się klawisze , to podmień płytkę od klawiszy.
    Czy wogóle zobaczyłeś , jak wygląda ten telefon w środku - czy nie ma śladów wilgoci czy zamoczenia ?? Bardzo często jest to przyczyna nie działania klawiszy , czy resetowania się fona.
  • REKLAMA
  • #3 10437342
    Wazniak88
    Poziom 9  
    Nie, no rozkręcałem go z 2 razy, wygląda bardzo dobrze. zamówiłem ten scalak wraz z klawiaturą. dam znać czy to coś zmieniło :)
  • #4 10457581
    Wazniak88
    Poziom 9  
    wczoraj doszła przesyłka z tą płytką klawiatury, i odziwo to jednak był powód zawieszania się telefonu, także problem rozwiązany i zaoszczędzone 300zł :) Zamykam temat.
REKLAMA