Witam.
Od pewnego czasu podczas uruchomiania komputera pojawia się:
"Diskette drive 0 seek failure"
"Secondary hard disc drive 0 not found "
A po naciśnięciu F1 ciągle komunikat:
"Strike F1 to retry boot, F2 for setup utility"
To bardzo stary komputer, wziąłem więc dysk, przełożyłem do nowego i zainstalowałem XP, oczywiście XP zepsuł mi plik boot i mój Win7 przestał działać.
Naprawiłem swojego windowsa (7), próbowałem również naprawić XP:
"bootcfg \rebuild" w konsoli odzyskiwania.
Niestety nic to nie dało.
Ale uwaga: Istnieje również prawdopodobieństwo braku zworki, mogłem tutaj dać ciała, pamiętam że z jakiegoś dysku ją wyjąłem, jednak nie bardzo wiem czy to był ten który obecnie nie wczytuje windowsa, czy być może mój, a może to była zworka z nagrywarki...
Na skutek któregoś z wyżej wymienionych wydarzeń windows się nie uruchamia.
Wiem że płyta główna to jakiś "DELL", niestety nie mam tego komputera u siebie, jeżeli będzie to konieczne - sprawdzę i podam specyfikację.
Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam i dziękuję.
Od pewnego czasu podczas uruchomiania komputera pojawia się:
"Diskette drive 0 seek failure"
"Secondary hard disc drive 0 not found "
A po naciśnięciu F1 ciągle komunikat:
"Strike F1 to retry boot, F2 for setup utility"
To bardzo stary komputer, wziąłem więc dysk, przełożyłem do nowego i zainstalowałem XP, oczywiście XP zepsuł mi plik boot i mój Win7 przestał działać.
Naprawiłem swojego windowsa (7), próbowałem również naprawić XP:
"bootcfg \rebuild" w konsoli odzyskiwania.
Niestety nic to nie dało.
Ale uwaga: Istnieje również prawdopodobieństwo braku zworki, mogłem tutaj dać ciała, pamiętam że z jakiegoś dysku ją wyjąłem, jednak nie bardzo wiem czy to był ten który obecnie nie wczytuje windowsa, czy być może mój, a może to była zworka z nagrywarki...
Na skutek któregoś z wyżej wymienionych wydarzeń windows się nie uruchamia.
Wiem że płyta główna to jakiś "DELL", niestety nie mam tego komputera u siebie, jeżeli będzie to konieczne - sprawdzę i podam specyfikację.
Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam i dziękuję.