logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAITEK CYBORG RAT 7 na Windows XP – brak dostępu do funkcji, mysz się zacina

mastermax 24 Sty 2012 15:13 2270 3
REKLAMA
  • #1 10441895
    mastermax
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam
    Posiadam myszkę saiteku cyborg rat 7
    Mam problem z działaniem tej myszki gdy ją podłączyłem pod USB działała dobrze jednak chciałem mieć dostęp do funkcji tej myszy tzn. zmiany czułości itp. Postanowiłem zainstalować sterowniki z załączonej płyty CD po zainstalowaniu itak nie miałem dostępu do opcji bo ciągle wyskakiwał błąd że coś nie tak ze sterownikami i chciał gdzieś ten błąd wysyłać a na dodatek po zainstalowaniu tych sterowników mysz co jakieś 3-5 min użytkowania gubi sygnał do laserka przyciski działają podświetlenie DPI także ale kursora ruszyć nie mogę.
    Więc poszukałem sterowników na stronie producenta ściągnąłem je i zainstalowałem jednak to nic nie pomogło mysz nadal się zacinała a po każdym zacięciu żeby znowu jej używać trzeba resetować komputer, nie mogłem normalnie usunąć sterowników myszki więc wywaliłem cały folder z oprogramowaniem przez tryb awaryjny no ale co teraz jestem bez sterowników i niby myszka działa ale działa tak jak myszka za 5zł z kiosku.
    Jestem pewien że mysz działa bo używałem jej w pracy więc problem leży po
    stronie sterowników jednak jak instaluje sterowniki z płyty to mam dodatkowe opcje właśnie zmiany dpi itp. a instalując support i manual ze strony producenta tych opcji brak tyle tylko że mysz się nie zacina.
    Mam windows xp home edytion oczywiście oryginalny SP3 net framework 3.5-4
    Proszę o pomoc jak odinstalować stare sterowniki i jak załatwić kompletne nowe a sam błąd który wyskakuje jak chce się dostać do opcji dpi it. wygląda tak jak na zdjęciu. SAITEK CYBORG RAT 7 na Windows XP – brak dostępu do funkcji, mysz się zacina
    Będę wdzięczny za pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10445318
    mastermax
    Poziom 9  
    Wszystko już zrobiłem jednak teraz pojawił się inny problem...mysz po poprawnym zainstalowaniu sterowników po jakiś 5 minutach użytkowania zacina się i działają znowu tylko przyciski ale i kursor jednak tylko mogę nim ruszyć w górę i w dół.
    Co to może być? sterowniki czy co? na 100% mysz jest sprawna bo jeszcze wczoraj chodziłem do kumpli i sprawdzałem to nikt nie miał problemu tylko ja, a czemu? komputer mam nowy wszystko sprawne co to jest jakieś fatum?
  • REKLAMA
  • #3 10454161
    mastermax
    Poziom 9  
    Pomoże mi ktoś?
  • #4 10494592
    rocklee
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    A mógłbyś spróbować wgrać obok 7 albo vistę do sprawdzenia, czy to wina systemu?
REKLAMA