logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gadu-Gadu nie łączy się przy rejestracji nowego użytkownika - co robić?

Seebear 21 Gru 2004 14:04 1221 9
REKLAMA
  • #1 1077329
    Seebear
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Instaluję GG, próbuję dodać nowego urzytkownika, podaję swoje dane, hasło itp., Klikam przycisk "zarejestruj" i wyskakuje: nie możesz się teraz połączyć, spróbuj później; czy coś takiego. Tlen mi działa. Myślałem, że chodzi o coś z firewallem na serwerze, ale mój qmpel z LANu kożysta z GG bez problemów. Co się dziej?
  • REKLAMA
  • #2 1077488
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    jakiego masz windowsa ? poniewaz niektore wersje GG 6.0 nie chodzily pod XP jesli ten byl bez SP2. Polecam najnowszy GG 6.01 - bo 6.0 przepuszczal dodatkowo viry. Sciagnij sobie i zainstaluj moze to cos pomoze. www.gadu-gadu.pl
  • REKLAMA
  • #3 1077838
    ralph03
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Moze firewall blokuje Ci gg.
    Ja wyłaczyłem to wszystko i zwiekszyłem połaczenia i wszystko smiga. Wczesniej przy odpalonym programie typu torrent, były kłopoty.
  • REKLAMA
  • #4 1077914
    Seebear
    Poziom 12  
    Mam Win XP SP1a, ale u mojego kolegi działa, a ma takiego samego Wina.
  • #5 1078477
    karol_plocha
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Bo, często gg wariuje z XP więc proponuje wszytkie dostępne łatki!
  • #6 1078501
    sigman
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Ja zainstalowałem z www.gadu-gadu.pl i działa normalnie. Win XP.
  • #7 1078525
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Byc moze macie takie same windowsy ale moze macie rozne wersje gg. nie chodzi mi tu o numer ale o wydanie z tego co zauwazylem w wersji 6.0 byly dwa wydania jedno nie dzialalo z SP1 a drugie dzialalo bez problemu. Latwo bylo rozroznic je poniewaz ta lepsza wersja byla o pare kilo wieksza od tej skopanej.A co najdziwniejsze to ten wczesniejszy byl dobry, a pozniejszy byl skopany. Masz tu gg 6.0 ktoory na pewno dziala na XP SP1... jak ci nie pojdzie to znaczy ze masz cos z polaczeniem nie tak..
    Załączniki:
    • gg60.exe (1.24 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 1078535
    sigman
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Ja nie mam żadnego sp i działa normalnie. Wersja odrobinę nowsza od 6.0 ze strony producenta.
  • #9 1078557
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    O wersj najnowszej pisalem w drugim poscie od goory - ale nie mam pewnosci czy chodzi pos SP1 - wiec dlatego polecilem gg 6.0. Ale jesli twierdzisz ze chodzi - to super - dzieki za info. - pozdrawiam
  • #10 1081417
    Seebear
    Poziom 12  
    Dzięki, wersja Talibańczyka działa! Należą mu się duże lody czekoladowe ;(

Podsumowanie tematu

✨ Problem z rejestracją nowego użytkownika w komunikatorze Gadu-Gadu (GG) polega na braku połączenia podczas próby rejestracji, mimo poprawnego podania danych. Przyczyną mogą być niekompatybilności wersji GG z systemem Windows XP, zwłaszcza gdy brak jest Service Pack 2 (SP2). Wersja GG 6.0 miała dwie edycje – jedna działała poprawnie na XP SP1, druga nie. Zaleca się instalację najnowszej wersji GG 6.01, która poprawia stabilność i bezpieczeństwo. Problemy mogą także wynikać z blokad firewall lub konfliktów z innymi aplikacjami sieciowymi, np. programami torrent. Użytkownicy potwierdzili, że wersja GG od Talibańczyka działa poprawnie na Windows XP SP1a. Warto zweryfikować wersję systemu, zainstalować wszystkie dostępne łatki oraz wyłączyć zapory sieciowe, aby umożliwić prawidłowe połączenie z serwerem GG.
REKLAMA